image

China staakt cybersamenwerking met VS na beschuldiging

vrijdag 27 juni 2014, 13:00 door Redactie, 3 reacties

China heeft onderhandelingen met de Verenigde Staten over cybersecurity gestaakt nadat vijf Chinese militairen door de VS van cyberspionage werden beschuldigd. Volgens de aanklacht zouden de militairen bij verschillende Amerikaanse bedrijven hebben ingebroken om handelsgeheimen te stelen.

Na de aanklacht in mei besloten de Chinese autoriteiten de stekker uit een Chinees-Amerikaanse werkgroep te trekken die speciaal was opgericht om over cyberproblemen te praten. Zo zouden Amerikaanse en Chinese functionarissen al zijn begonnen om bepaalde vormen van cybercrime gezamenlijk te bestrijden, zoals het witwassen van geld, kinderpornografie en drugshandel. Die samenwerking is echter stopgezet.

Volgende maand vindt er echter een top tussen beide landen plaats, waarbij de Amerikaanse autoriteiten zullen proberen om China weer aan werkgroep deel te laten nemen, zo meldt de Associated Press. De VS zal echter ook de zorgen uiten over diefstal van handelsgeheimen en intellectueel eigendom van Amerikaanse bedrijven.

Deze informatie wordt volgens de VS met Chinese staatsbedrijven gedeeld, wat de relatie tussen beide landen ondermijnt. "Het is een probleem waarvan we denken dat de Chinezen het moeten en kunnen oplossen", zegt Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Daniel Russel.

Reacties (3)
27-06-2014, 14:00 door Anoniem
Dus wat is het verschil tussen China en de VS?
Het bespioneren door de VS kost ons innovatie omdat ideeen uit Europa worden gestolen door de VS wat weer banen kost.
Zouden de Chinezen het stelen, kunnen we het in ieder geval goedkoper krijgen...
29-06-2014, 10:18 door Anoniem
Door Anoniem: Dus wat is het verschil tussen China en de VS?
Het bespioneren door de VS kost ons innovatie omdat ideeen uit Europa worden gestolen door de VS wat weer banen kost.
Zouden de Chinezen het stelen, kunnen we het in ieder geval goedkoper krijgen...

Het verschil tussen de Amerikanen en de Chinezen is, beste Anoniem, dat we weten dat de Chinezen ons, als "vijand" bespioneren. Dat is op zich al erg genoeg. Maar die Amerikanen bespioneren zelfs hun eigen vrienden/bondgenoten, en liegen daar ook nog eens over. En dat maakt me héél erg ongerust.

Waar zijn die Amerikanen op uit? Macht en controle, oftewel totale werelddominantie.

Het klinkt pervers, maar ik verlang weer steeds meer naar de tijd van de Koude Oorlog. Daar hielden landen qua machtsverhouding elkaar nog redelijk in evenwicht. Nu Amerika denkt als "enige" overgebleven te zijn is die rem eraf en proberen ze overal hun invloed op uit te oefenen. Een zéér verontrustende ontwikkeling...
20-10-2014, 10:44 door Anoniem
Het bespioneren door de VS kost ons innovatie omdat ideeen uit Europa worden gestolen door de VS wat weer banen kost. Zouden de Chinezen het stelen, kunnen we het in ieder geval goedkoper krijgen...

Jij prefereert de ene dief boven de andere ? Ik word liever niet bestolen, en ik ga niet vanuit politieke overwegingen de diefstal door een van de genoemde partijen afzwakken of goed praten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.