image

Hackermagazine 2600 in zwaar weer door distributeur

zaterdag 28 juni 2014, 11:36 door Redactie, 1 reacties

Eén van de langst lopende magazines voor hackers, 2600: The Hacker Quarterly, bevindt zich in zwaar weer nu de voormalige distributeur weigert om het geld van twee uitgegeven edities te betalen. 2600 had lange tijd Source Interlink als distributeur, maar dit bedrijf kondigde aan de deuren te zullen sluiten.

Het team achter 2600 vond zonder al teveel problemen een nieuwe distributeur. Het door Source Interlink verschuldigde geld terug te krijgen, dat inmiddels als "TEN: The Enthusiast Network" doorgaat, blijkt een veel lastiger verhaal. Het bedrijf is volgens 2600 helemaal niet failliet en start zelfs allerlei nieuwe initiatieven. Alleen het gedeelte dat 2600 geld verschuldigd is zou faillissement gaan aanvragen.

"Dit is bedrijfslogica die we weigeren te accepteren. De twee entiteiten deelden dezelfde naam totdat de zaken verkeerd gingen. Ze zijn zeker met elkaar verbonden en we houden ze volledig aansprakelijk", aldus het team van 2600. Gesprekken die de afgelopen weken met het bedrijf plaatsvonden zouden echter op niets zijn uitgelopen. In totaal zou er nog een bedrag van zo'n 100.000 dollar in onbetaalde rekeningen openstaan.

De gevolgen voor 2600 zijn nog onduidelijk, maar het team laat weten dat in het ergste geval dit het einde van het populaire hackermagazine kan betekenen. Daar komt nog eens bij dat het magazine al was begonnen met de voorbereiding van HOPE X, de grootste conferentie die het ooit georganiseerd heeft.

Actie

Het blad vraagt geen donatie van lezers, fans en supporters. "We zijn tenslotte geen liefdadigheidsinstelling", aldus het team. Wel roepen ze mensen op om aandacht voor de situatie te vragen en te helpen met de oplossing ervan. "We zijn van plan om te overleven, zelfs als de acties van TEN: The Enthusiast Network ervoor zorgen dat we grote schulden krijgen. We zijn hackers, we vinden altijd een oplossing."

Alle aandacht heeft er inmiddels voor gezorgd dat het blad het best verkopende internetmagazine op de Kindle is geworden. Daarnaast heeft iemand de domeinnaam 10enthusiast.com geregistreerd en die naar de website van 2600 laten wijzen.

Image

Reacties (1)
28-06-2014, 16:20 door Anoniem
Het hackers-magazine van de wereld proberen een pootje te lichten ... dat is geen slimme lange termijnstrategie van TEN :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.