image

KPN en Fon starten uitrol landelijk wifi-netwerk

vrijdag 4 juli 2014, 15:11 door Redactie, 11 reacties

KPN is samen met wifi-aanbieder Fon de uitrol van een landelijk wifi-netwerk gestart, zo laat de provider weten. Klanten die een deel van hun eigen wifi-verbinding met andere gebruikers delen kunnen straks gratis internetten op alle Fon hotspots wereldwijd. Er zijn nu ongeveer 13 miljoen van deze hotspots.

Hiervoor zal KPN een update naar de modems die hiervoor geschikt zijn uitrollen. Klanten worden hierover vooraf per brief geïnformeerd. Dit zal naar verwachting in september zijn afgerond. Volgens de telecomaanbieder zal de veiligheid van het eigen wifi-netwerk van de klanten gewaarborgd blijven.

Ook klanten met een mobiel abonnement en klanten die geen geschikt modem voor de nieuwe dienst hebben krijgen toegang tot de hotspots, maar dan alleen in Nederland. Op dit moment zijn er 250.000 hotspots beschikbaar in Nederland. KPN verwacht dat er eind dit jaar één miljoen hotspots zullen zijn waar klanten gratis gebruik van kunnen maken.

Reacties (11)
04-07-2014, 16:30 door Briolet
Maar in tegenstelling tot de WifiSpots van Ziggo/UPC schakelen de Fon spots niet automatisch over als je beweegt van de ene naar de andere hotspot.

En als ik op de KPN site kijk hoe het werkt, zie ik dat je op hun wifi moet inloggen met een speciale app voor je smartphone. Schijnbaar kun je niet gewoon, zonder app, op Fon inloggen zoals bij de WifiSpots en dus kun je ook niet inloggen met een laptop omdat ze daar dan weer geen inlog-app voor hebben. Althans wordt dat niet door KPN aangegeven.
04-07-2014, 17:55 door Anoniem
Dat,mogen ze ook wel doen bij Canaldigitaal als je een alles in een Pakket hebt.
Ze maken toch gebruik van het KPN newerk voor hun telefonie?.
Zo hebben ook deze mensen overal wifi bereikbaarheid.
Ik zou het wel fijn vinden,want zo hoef ik niet iedere keer als ik internet wil moeilijk te gaan doen om een netwerk te vinden,waar het wel gratis beschikbaar is.
Internet zal dan wel iets langzamer gaan,omdat je dan niet via het betaal gedeelte van een bundel gebruik maakt binnnen 3g of 4g.
Maar dat zou ik dan op de koop toe nemen.
Je hebt dan overal internet en daar gaat het om.
04-07-2014, 20:51 door Anoniem
Heb die app net eens geïnstalleerd, ondanks dat je moet wachten tot september voordat het werkt.

Meteen iets dat opviel zijn de gebruikersstatistieken in iOS 7: die kloppen echt niet. Vele GB's mobiel verbruikt sinds laatste herstart volgens de app.... dan had vodafone me echt andere rekeningen gestuurd :)
05-07-2014, 01:20 door Anoniem
Door Briolet: Maar in tegenstelling tot de WifiSpots van Ziggo/UPC schakelen de Fon spots niet automatisch over als je beweegt van de ene naar de andere hotspot.

En als ik op de KPN site kijk hoe het werkt, zie ik dat je op hun wifi moet inloggen met een speciale app voor je smartphone. Schijnbaar kun je niet gewoon, zonder app, op Fon inloggen zoals bij de WifiSpots en dus kun je ook niet inloggen met een laptop omdat ze daar dan weer geen inlog-app voor hebben. Althans wordt dat niet door KPN aangegeven.

Briolet,

Je hoeft Ziggo niet te verdedigden omdat je een Tevreden Ziggo klant bent.

De KPN Fon HotSpot werkt ook zonder de App op je Mobiele telefoon, Tablet en Laptop.
Envin, de KPN WiFi HotSpots het beste signaal pakken :-).
05-07-2014, 09:38 door Briolet
Door Anoniem:De KPN Fon HotSpot werkt ook zonder de App op je Mobiele telefoon, Tablet en Laptop.

Dat scheelt al een stuk. Als ik via de bovenstaande link op de kpn site keek kon ik allen vinden dat je de app moest installeren om in te loggen.
Het mooie van Fon is natuurlijk dat het systeem door heel Europa werkt. Vooral in landen waar het door een ISP gebruikt wordt is er ook een ruime beschikbaarheid. Kort nadat Ziggo de WifiSpots aankondigde, kondigde KPN al aan dat ze met Fon in zee zouden gaan.

Normaal kan iedereen een Fon router kunnen kopen en gebruiken. KNP ging echter een exclusief contract afsluiten waardoor Fon niet meer aan andere Nederlanders zou leveren. Via het buitenland waren de routers echter nog steeds te bestellen en dan in Nederland te gebruiken. Dat was een jaar geleden. Het zou interessant zijn om te weten hoe de status nu is, omdat ik me kan voorstellen dat straks ook niet-kpn klanten zo'n Fon router willen gebruiken.

Als je nu bij fon.com kijkt en kiest als land "Nederland", wordt je direct doorverwezen naar de KPN site. Kies je echter België, dan kun je kiezen om naar de Belgacom site te gaan, of de Fon rechtstreeks bij Fon te bestellen. Het contract met Belgacom is blijkbaar niet zo exclusief als met KPN.
05-07-2014, 13:23 door vertelheteens
Als ik uit huis ga, dan wil ik helemaal geen wifi of internet hebben, zodat ik mij bezig kan houden met leuke dingen ipv alle fb en whatsapp onzin en echt leven in plaats van digitaal
05-07-2014, 15:19 door [Account Verwijderd]
Door vertelheteens: Als ik uit huis ga, dan wil ik helemaal geen wifi of internet hebben, zodat ik mij bezig kan houden met leuke dingen ipv alle fb en whatsapp onzin en echt leven in plaats van digitaal

Hier ben ik het helemaal met je eens. Van HotSpots ga ik dan ook geen gebruik maken.
06-07-2014, 11:57 door Anoniem
...KPN Fon is een niet-beveiligde verbinding, dus om daar nu met je laptop op te gaan........ mmmm....
07-07-2014, 08:38 door Anoniem
Half jaartje geleden nog een Fon router op de kop getikt via Marktplaats. Waren toen al niet meer nieuw in Nederland verkrijgbaar maar wilde er 1 hebben voor de buitenlandse hotspots. (ik reis veel)
Werkt prima, vooral erg goede dekking in Frankrijk en Italie!
07-07-2014, 17:00 door Eric-Jan H te D
Door _kraai__:Van HotSpots ga ik dan ook geen gebruik maken.

Dus je hebt geen slimfone?
08-07-2014, 13:25 door Anoniem
Even het volgende, ik heb al jaren de Hotspot van Fon.
Zo kunnen anderen er gebruik van maken.
Als ik onderweg ben maak ik geen gebruik meer van Fon...de reden, de hotspots van Fon kunnen door de eigenaar van een hotspot in een andere stad gezet worden dan waar zij wonen...dus als je daar gaat kijken om b.v. je mail op te halen...helaas...is er geen hotspot op dat punt
Dit wordt gedaan om wel de geneugten van Fon te hebben maar niet zelf die geneugten te geven.
Dit is mij meerdere malen gebeurd in Frankrijk en in Spanje!!!
Maar dit systeem van KPN maakt gebruik van de KPN leden en van Fon....
ben dus benieuwd of het voor omschreven probleem nu ook wordt opgelost!!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.