image

Duits geheim agent opgepakt wegens spioneren voor VS

vrijdag 4 juli 2014, 15:30 door Redactie, 3 reacties

Een medewerker van de Duitse geheime dienst Bundesnachrichtendienst (BND) is in Duitsland aangehouden op verdenking van het spioneren voor de Verenigde Staten. De man zou informatie over een parlementair comité hebben verzameld dat de beschuldigingen van spionage door de NSA onderzoekt.

Volgens het Duitse Der Spiegel zou de 31-jarige BND-medewerker geheime documenten voor geld aan een Amerikaans contact hebben doorgespeeld. De man werd woensdag aangehouden en zou inmiddels een volledige bekentenis hebben afgegeven. De bekentenis van de man, alsmede het bewijs, zouden nu verder worden onderzocht.

Reacties (3)
04-07-2014, 17:52 door Anoniem
De NSA heeft zojuist een nieuw doelwit ontdekt: de onderzoekers van dit lek...
06-07-2014, 22:14 door Anoniem
Dit is gewoon landverraad. Ik hoop dat ze diegene 20 jaar cel geven zonder aftrek voor-arrest en goed gedrag.Dit soort (land) verraad moet direct en keihard aangepakt!
09-07-2014, 02:24 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Dit is gewoon landverraad. Ik hoop dat ze diegene 20 jaar cel geven zonder aftrek voor-arrest en goed gedrag.Dit soort (land) verraad moet direct en keihard aangepakt!
De kleine man moet dus bloeden. De organisaties en overheden komen er dus vanwege de grote, -meestal economische- , belangen mee weg. Als het ICC in Den Haag zo zou werken waren de kopstukken uit Joegoslavië nooit aan de beurt gekomen.

Het beste maken ze deze man tot kroongetuige en het allerslimste was geweest om hem als dubbelspion te runnen, of met gefingeerde data te voeren, om zo achter de identiteit van de opdrachtgevers te komen.Of kijk ik misschien teveel spionage films;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.