image

Spamhaus hoopt op arrestatie van DDoS-deelnemers

woensdag 9 juli 2014, 14:47 door Redactie, 2 reacties

Anti-spamorganisatie Spamhaus die vorig jaar het doelwit van een grootschalige DDoS-aanval werd hoopt dat naast de twee personen die al zijn aangehouden ook vijf andere deelnemers aan de aanval worden opgepakt. Spamhaus is bekend vanwege de Spamhaus Domain Block List (DBL).

Deze lijst bestaat uit domeinnamen die bijvoorbeeld voor het vesturen van spam worden gebruikt. Beheerders kunnen deze lijsten voor hun spamfilters gebruiken. Vorig jaar werd Spamhaus het doelwit van een aanval afkomstig van Stophaus, een in Rusland gebaseerde groep die het niet eens was met de blocklist van de anti-spamorganisatie. Volgens Spamhaus verleende Stophaus hosting aan cybercriminelen.

In de zaak werden een Nederlander en een Brit aangehouden, die inmiddels allebei zijn aangeklaagd. Spamhaus heeft nu de hoop dat ook de andere deelnemers aan de aanval, bestaande uit twee Amerikanen, twee Russen en een Chinees, ook binnenkort zullen worden aangeklaagd. Verschillende andere spammers en eigenaren van hostingbedrijven die cybercriminelen hosting verleenden zijn inmiddels ook door Spamhaus en opsporingsdiensten geïdentificeerd.

Reacties (2)
09-07-2014, 15:15 door Anoniem
Spamhaus is vooral bekend om hun IP blocklists (samengevoegd in Zen). DBL is een aparte domein blocklist.
10-07-2014, 11:15 door Anoniem
Wie niet?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.