image

RIPE NCC haalt server offline na beveiligingsincident

donderdag 10 juli 2014, 15:29 door Redactie, 0 reacties

Het RIPE Network Coordination Centre (NCC), een organisatie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van IP-adressen aan internetproviders, heeft één van de servers vanwege een beveiligingsincident offline gehaald. Dat laat de organisatie via de eigen mailinglist weten.

Het RIPE NCC is een Regional Internet Registry (RIR) en verzorgt in haar geografische werkgebied de coördinatie en uitgifte van IP-adressen en AS-nummers aan internetproviders. Vannacht vond er een beveiligingsincident plaats waarbij de server die wordt gebruikt voor het hosten van de RIPE Meeting websites offline werd gehaald. Een RIPE Meeting is een evenement waar onder andere internetproviders bijeenkomen om over de procedures te spreken die worden gebruikt bij het toekennen van IP-adressen en AS-nummers.

We hebben RIPE om details over het incident gevraagd, aangezien die in de berichtgeving naar leden toe niet worden gegeven. Het enige dat wordt gemeld is het offline halen van de server na ontdekking van het incident en dat er wordt gewerkt aan het herstellen van de functionaliteit. Volgens de organisatie zou de aanval voor zover bekend geen invloed op andere websites of diensten hebben gehad en zouden er ook geen gegevens van gebruikers zijn gecompromitteerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.