image

Apple blokkeert onveilige Flash Player op Mac OS X

vrijdag 11 juli 2014, 12:03 door Redactie, 3 reacties

Vanwege beveiligingsproblemen met oudere versies van Adobe Flash Player heeft Apple besloten om onveilige versies van de plug-in op Mac OS X te blokkeren. Safari beschikt over een mechanisme om browserplug-ins uit te schakelen. Apple kan op deze manier gebruikers tegen aanvallen beschermen.

Deze week bracht Adobe een beveiligingsupdate voor kritieke lekken in Flash Player uit, waardoor Flash Player versie 14.0.0.145 nu de meest recente versie is. Daarop heeft Apple besloten om alle versies van Adobe Flash Player voor 14.0.0.145 en 13.0.0.231 te blokkeren. Gebruikers krijgen in dit geval bij het bezoeken van een website die de Flash Plug-in probeert aan te roepen een waarschuwing waarin staat dat Flash Player "out-of-date" is. Vervolgens kan men via een downloadknop de meeste recente Flash Player-versie downloaden.

Image

Reacties (3)
11-07-2014, 15:17 door Anoniem
mooi,ik volg zo nu en dan het een beetje met de hand op bepaalde sites,of er van een bepaald programma een update is wat ik op mijn Mac's gebruik.
14-07-2014, 05:12 door Anoniem
Lekker stom. Criminelen bootsen deze melding na en mensen klikken dus op Download Flash... zonder te weten of het nu van de officiële website afkomstig is of niet. Beter is via een zoekmachine naar de Adobe website te surfen en daar te controleren welke versie je op je pc hebt en evt. de nieuwste versie dan downloaden en installeren.
14-07-2014, 10:26 door Anoniem
Door Anoniem: Lekker stom. Criminelen bootsen deze melding na en mensen klikken dus op Download Flash... zonder te weten of het nu van de officiële website afkomstig is of niet. Beter is via een zoekmachine naar de Adobe website te surfen en daar te controleren welke versie je op je pc hebt en evt. de nieuwste versie dan downloaden en installeren.

Standaard staat OS X niet toe dat software geïnstalleerd wordt dat niet uit de App Store of bij bekende ontwikkelaars vandaan komt. Dus daarmee verkleinen ze dat risico. En via een zoekmachine naar de Adobe website navigeren is ook niet slim aangezien deze websites ook vaak nagemaakt worden. Rechtstreeks naar adobe.com is het veiligst. Of gewoon flash player verwijderen en Chrome installeren. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.