image

Google verbetert uploadtool voor Mac-malware

vrijdag 11 juli 2014, 14:06 door Redactie, 0 reacties

Google heeft een nieuwe versie van de VirusTotal uploadtool voor Mac OS X uitgebracht die allerlei verbeteringen bevat. Via de tool kunnen gebruikers eenvoudig verdachte bestanden door een groot aantal virusscanners laten controleren. Op deze manier hoopt Google meer inzicht in Mac-malware te krijgen.

VirusTotal is een website waarmee verdachte bestanden kunnen worden gescand. De website gebruikt de 'engines' van zo'n 50 verschillende virusscanners en is zeer handig als 'second opinion' om te bepalen of bestanden ook besmet zijn. Eind 2012 werd VirusTotal door Google overgenomen. Na een uploadtool voor Windows verscheen er in mei ook een versie voor Mac-gebruikers.

De nieuwste versie die nu beschikbaar is verhelpt verschillende bugs die door gebruikers waren gemeld en controleert nu automatisch op nieuwe versies en waarschuwt als die beschikbaar zijn. Daarnaast kunnen gebruikers nu een bestand op het applicatie-icoontje slepen om het te laten scannen. De VirusTotal Mac OS X uploader versie 1.2 is via deze pagina te downloaden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.