image

Silent Circle rolt versleuteld bellen uit naar 79 landen

vrijdag 11 juli 2014, 14:49 door Redactie, 6 reacties

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Silent Circle heeft een belbundel uitgerold waardoor mensen in 79 landen versleuteld kunnen bellen. Het "Global Encrypted Calling Plan", zoals het abonnement wordt genoemd, is vooral bedoeld om de telecommarkt op te schudden.

De prijzen liggen volgens Silent Circle onder de prijzen van veel telecomproviders en daarnaast worden de gesprekken versleuteld. In het geval Silent Circle-abonnees elkaar bellen is het gesprek volledig versleuteld. Wordt er naar niet-leden gebeld, dan is de communicatie tot de server beveiligd. "Het versleuteld bellen is veilig tot het PSTN-netwerk van een land", aldus het bedrijf.

Skype

In de aankondiging van de belbundel richt het beveiligingsbedrijf zich vooral op Skype, dat het als de "aftapvriendelijke communicatietool" omschrijft. Skype zou bij veel bedrijven verboden zijn en wordt, mede door de onthullingen van Snowden, door privacybewuste mensen vermeden. "De wereld begrijpt nu dat een Skype-gesprek tussen gebruikers niet privé is", zegt Silent Circle CEO Mike Janke.

"Als er één industrie is die moet worden opgeschud, dan zou ik de telecomindustrie kiezen", merkt hij op. Hoewel Janke veel kritiek op telecomaanbieders heeft, stelt hij dat er ook een aantal "innovatieve telecomleiders" zijn, waaronder Carlos Slim van América Movíl en Eelco Block van KPN. Zo zal KPN binnenkort aan klanten de Blackphone gaan aanbieden. Een telefoon die mede door Silent Circle is ontwikkeld.

Reacties (6)
11-07-2014, 15:15 door Anoniem
Alleen net jammer dat het dus weer een amerikaans bedrijf is. Voor je het weet krijgen ze een NSL op hun dak en is het ineens een middel erger dan onversleuteld bellen: Je waant je veilig maar je bent het niet.
11-07-2014, 15:19 door Anoniem
Blackberry geeft toe overheden te gehoorzamen, dat begon met berichten over India.
Potentiële problemen maken het alteratief Telegram ook niet ideaal.
Geeft Silent Circle marketingvrije echte informatie over de veiligheid? Het versleutelingsmechanisme is blijkbaar niet nog volledig open source...
11-07-2014, 16:07 door Eric-Jan H te D
Veilig voor Amerikanen, want die mogen niet categoriaal afgeluisterd
worden.Maar de rest van de wereld blijft een target voor de NSA.
11-07-2014, 18:43 door Anoniem
Ik had even hoop tot ik las dat het een amerikaans bedrijf was .
Een dooie mus dus .
13-07-2014, 11:45 door johanw
Een dure closed source oplossing van een Amerikaans (dus niet te vertrouwen) bedrijf. Je kunt beter redphone en textsecure van Whispersystems gebruiken, die zijn gratis in het gebruik, bieden hetzelfde en zijn wel open source. Helaas alleen beschikbaar onder Android, de iOS versie laat nogal op zich wachten.
13-07-2014, 15:40 door Anoniem
Geheel eens met de eerste reactie.
Amerikaanse bedrijven, of bedrijven die in de VS gevestigd zijn zullen nooit, nooit meer worden vertrouwd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.