image

Google wijzigt malware- en phishing-waarschuwing Chrome

zondag 13 juli 2014, 14:43 door Redactie, 0 reacties

Google gaat de waarschuwingen wijzigen die Chrome-gebruikers te zien krijgen als ze websites met malware of een phishingsite bezoeken. Dat laat Adrienne Porter Felt, ingenieur en beveiligingsonderzoekster van het Google Chrome Security Team, via Twitter weten.

Gebruikers krijgen straks geen wit vlak meer met tekst en een tekening te zien, maar een groot rood vlak met een kruis en de melding dat de site malware bevat of een phishingaanval is. De waarschuwing is gebaseerd op een database die Google van bekende malware- en phishingsites bijhoudt. Vooralsnog is de nieuwe waarschuwing alleen in vroege testversies van Chrome aanwezig. Het is daarnaast de vraag of de tekst hetzelfde zal blijven. In de nu gekozen waarschuwing krijgen gebruikers de melding "Phishing attack ahead" te zien.

Deze woordkeuze moet voorkomen dat mensen denken dat de aanval al heeft plaatsgevonden merkt Porter Felt op, maar introduceert mogelijk ook een nieuw probleem dat mensen doorklikken. Gebruikers die de pagina toch willen bezoeken moeten hiervoor eerst op de detailknop klikken voordat ze ervoor kunnen kiezen de geblokkeerde pagina te laden. Wanneer de nieuwe waarschuwing aan de stabiele versie van Chrome wordt toegevoegd is nog niet bekend.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.