image

Groot-Brittannië gaat in cyberoorlog en surveillance investeren

maandag 14 juli 2014, 17:17 door Redactie, 3 reacties

De Britse overheid zal de komende jaren 1,1 miljard pond in de strijdkrachten investeren, waarbij het ook geld voor cyberoorlog en surveillance opzij zet. Dat schrijft de Britse premier David Cameron in een artikel in de Britse krant The Telegraph.

Volgens Cameron is het dreigingslandschap de afgelopen 30 jaar enorm veranderd. "Van de duidelijkheid van de Koude Oorlog tot de complexe en veranderende uitdagingen van vandaag de dag", aldus de Britse premier, die onder andere naar terrorisme, georganiseerde misdaad en cyberaanvallen wijst. Deze nieuwe dreigingen, waarbij de vijand niet altijd even duidelijk of zichtbaar is, vereisen een andere aanpak aldus de premier.

Het gaat dan ook niet langer meer om tanks, "maar het nieuwste in cyberoorlog, onbemande vliegtuigen en special forces", schrijft Cameron. Het grootste deel van het vrijgemaakte budget, 800 miljoen pond, zal worden uitgegeven aan inlichtingen en surveillancemateriaal. "Het zal uit het nieuwste op het gebied van cyberverdedigingstechnologie en surveillancevliegtuigen bestaan, die over gebieden zoals de Hoorn van Afrika kunnen vliegen, om terreurdreigingen voor Groot-Brittannië en onze bondgenoten te identificeren."

Reacties (3)
14-07-2014, 17:30 door Anoniem
"Onze grootste vijand is onze eigen burger." Zo, even snel duidelijkheid geschapen in dat "nieuwe dreigingslandschap".

Is dat flauw? Probeer deze eens: Zeg cameron, ouwe reus, welleke vliegtuigen heb je voor dat net te water gelaten vliegdekschip klaarstaan? Nou? Lijkt me redelijk essentieel. Vliegtuigen. Vliegdekschip. Je weet wel.
14-07-2014, 20:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-07-2014, 23:02 door Anoniem
David Cameron begint meer en meer te lijken op High Chancellor Adam Sutler...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.