image

"Journalisten kunnen nog steeds veilig TrueCrypt gebruiken"

dinsdag 15 juli 2014, 12:38 door Redactie, 6 reacties
Laatst bijgewerkt: 15-07-2014, 14:16

Journalisten kunnen nog steeds veilig TrueCrypt gebruiken, ondanks een melding op de website van het populaire encryptieprogramma dat de ontwikkelaars de software niet meer ondersteunen. Dat stelt het Committee to Project Journalists (CPJ), een non-profitorganisatie die zich voor de persvrijheid inzet.

Sinds de waarschuwing op de TrueCrypt-website eind mei dat de software niet meer wordt ondersteund en onveilig is, zijn er geen nieuwe berichten verschenen. Het CPJ stelde dat er ondanks de waarschuwing nog geen reden voor paniek was. Nu er volgens de organisatie aanvullend bewijs is verschenen, waarbij het naar een bericht van één van de vermeende ontwikkelaars wijst, zegt het CPJ dat het ontwikkelteam waarschijnlijk gewoon de ontwikkeling van het project heeft gestopt.

"De reden van de ontwikkelaars hiervoor blijft onderwerp van speculatie en gegeven hun goed beschermde anonimiteit en weerzin om hun werk te bespreken, zullen we hun redenen waarschijnlijk nooit te weten komen", stelt Geoffrey King van het CPJ. Hij merkt op dat het bestaande gebruikers van TrueCrypt 7.1 of 7.1a deze versies kunnen blijven gebruiken.

Het gebruik van TrueCrypt 7.2, de versie die nu op de TrueCrypt-website wordt aangeboden en alleen bestanden kan ontsleutelen, niet te gebruiken. King benadrukt ook dat nu de toekomst van TrueCrypt onzeker is, het verstandig is om op de middellange termijn op andere software over te stappen. Alternatieven worden door het CPJ echter niet genoemd.

Reacties (6)
15-07-2014, 13:32 door [Account Verwijderd]
Het gebruik van TrueCrypt 7.2, de versie die nu op de TrueCrypt-versie wordt aangeboden en alleen bestanden kan ontsleutelen, niet te gebruiken.

wat?
15-07-2014, 13:34 door Anoniem
Kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat het CPJ hier iets te makkelijk over denkt...
15-07-2014, 13:50 door spatieman
ik hou het maar op 6.5, daar wordt niet over gemekkerd, vind het wel prima, zowiezo een wazig verhaal, ze zullen er gewoon de lol niet meer van in hebben gezien om TC te maken, of (alu hoed mode) de NSA heeft ze het mes op de keel gezet.
15-07-2014, 16:07 door vimes
Wederom komt dit uit de koker van een aan de Patriot Act onderhevige amerikaanse organisatie.
16-07-2014, 00:16 door Anoniem
Denk dat de journalisten gelijk hebben, maar wel even de hash vergelijken.
16-07-2014, 09:32 door Anoniem
Door vimes: Wederom komt dit uit de koker van een aan de Patriot Act onderhevige amerikaanse organisatie.

Ehh? Even voor mijn duidelijkheid?
Wat heeft dit advies te maken met de verplichting om verkeersgegevens te verstrekken aan de Amerikaanse overheid.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.