image

Onderzoekers schieten gaten in veiligheid hotelkluisjes

woensdag 16 juli 2014, 14:19 door Redactie, 0 reacties

Wie op vakantie gaat moet niet al teveel vertrouwen in de kluisjes van hotels hebben, zo waarschuwen onderzoekers van anti-virusbedrijf G Data. Volgens de onderzoekers zijn de kluisjes op verschillende manieren te openen, daarnaast kunnen ze worden gebruikt voor het skimmen van creditcards.

Het eerste probleem is dat de kluisjes via een noodsleutel en mastercode zijn te openen, bijvoorbeeld als de hotelgast zijn pincode vergeet, de batterij van de kluis niet meer goed werkt of als de gast vertrekt zonder het openen van de kluis. De onderzoekers stellen dat ze tijdens hun onderzoekt ontdekten dat de standaard mastercode van veel kluisjes niet was aangepast. Een derde mogelijkheid om de kluis te openen is het veroorzaken van kortsluiting.

Creditcard

Een ander risico is het gebruik van een creditcard om de kluis te openen. Criminelen zouden de kaartlezer, die controleert of er een echte creditcard wordt gebruikt, kunnen voorzien van een skimmer. Op die manier zouden ze de informatie van de magneetstrip kunnen kopiëren. De onderzoekers merken daarnaast op dat het mogelijk is om de kluis een boodschap te laten tonen dat de hotelgast de pincode van zijn creditcard moet invoeren.

Hotelgasten krijgen dan ook het advies om niet al teveel vertrouwen in de veiligheid van hotelkluisjes te hebben en geen creditcard voor de kluis te gebruiken. Hotels wordt aangeraden om de standaard mastercode te veranderen en geen kluisjes aan te schaffen die het gebruik van een creditcard vereisen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.