image

Gekaapt Facebookaccount WSJ meldt neerstorten Air Force One

maandag 21 juli 2014, 09:36 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 21-07-2014, 10:00

Aanvallers die gisteren het Facebookaccount van de Amerikaanse krant de Wall Street Journal wisten te kapen hebben verschillende valse berichten verspreid dat het vliegtuig van de Amerikaanse president, Air Force One, boven Russisch grondgebied zou zijn neergestort.

Na het eerste valse nieuwsbericht volgde een aantal minuten later nog een bericht waarin werd gesteld dat vicepresident Joe Biden de natie zou toespreken. Niet veel later liet de Amerikaanse krant weten dat het Facebookaccount voor een periode van 20 minuten was gecompromitteerd en de zaak werd onderzocht. De nepberichten waren toen al verwijderd. Wie er achter de aanval zit is onbekend.

Vorig jaar wisten aanvallers het Twitteraccount van de Associated Press over te nemen en een vals bericht over een explosie in het Witte Huis te verspreiden. Het bericht had een kortstondige impact op de beurskoers. Op het moment dat het bericht via het gekaapte Facebookaccount van de WSJ werd verspreid was de beurs echter gesloten.

Image

Reacties (1)
21-07-2014, 11:45 door Anoniem
Lekker respectvol naar de slachtoffers van MH17. Bah, idioten weten echt niet wat er buiten de US allemaal aan de hand is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.