image

Succesvolle hack van Tesla Model S geclaimd

maandag 21 juli 2014, 15:18 door Redactie, 2 reacties

Onderzoekers van het Chinese beveiligingsbedrijf Qihoo 360 zouden tijdens een wedstrijd op een hackerconferentie in Beijing erin zijn geslaagd om een Tesla Model S te hacken. Via de hack is het mogelijk om op afstand de koplampen, ruitenwissers, dak, claxon en sloten te bedienen.

"Tesla-eigenaren moeten dan ook voorzichtig zijn als ze in de regen rijden en het dak opeens opengaat", aldus Qihoo 360, dat tevens sponsor van de SyScan 360 hackerconferentie is. Details over de hack worden in de aankondiging niet gegeven, maar het beveiligingsbedrijf zegt die later te zullen publiceren.

Chinese media laten weten dat de aanvallers erin zijn geslaagd om de zescijferige code van de Tesla S-app te kraken en zo de auto op afstand te bedienen. De bevindingen zouden inmiddels met de autofabrikant zijn gedeeld. Voor een succesvolle hack van de auto was 10.000 dollar uitgeloofd.

Reacties (2)
21-07-2014, 16:42 door Anoniem
Gewoon een stevige helm op, zoals de plisie in hun porsches van weleer. Bijna een hoedje, ja toch niet dan.
23-07-2014, 14:37 door Anoniem
Mooi dat onderzoek hiernaar gestimuleerd wordt. En buitengewoon knap natuurlijk van de hackers.

Vergelijk wel even met de bestaande nog steeds niet goed opgeloste situatie van iig moderne Volkswagen Groep auto's, waar het boeventuig de draadloze sleutels niet eens meer nodig heeft. Wegrijden, geen braakschade, geen probleem toch?

OffTopic
Laat de politie maar weer in kevertjes gaan rijden. Investering in apparatuur om verkeersovertredingen te beboeten is blijkbaar toch het belangrijkste.
Ik kan je verzekeren dat de kever niet op afstand te hacken is: wel een analoge radio maar die kan alleen ontvangen, geen boordcomputer en de elektronica is verder beperkt tot de wettelijk verplichte verlichting, een startmotor, een analoge snelheidsmeter en een dynamo.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.