image

Extra beveiliging voor zakelijke versie Google Drive

vrijdag 25 juli 2014, 11:42 door Redactie, 2 reacties

Google heeft extra beveiligingsmaatregelen aan de zakelijke versie van de online opslagdienst Google Drive toegevoegd, waardoor IT-mangers en beheerders meer controle over de documenten in de cloud hebben en inzicht krijgen in hoe hun werknemers werken.

De nieuwe maatregel heet Drive Audit en maakt het mogelijk voor beheerders om het gebruik van documenten te monitoren. Het gaat dan bijvoorbeeld om het uploaden en downloaden van bestanden, hernoemen van bestanden, aanpassen van bestanden en het delen van bestanden. Hierbij is het mogelijk om bijvoorbeeld op datum, IP-adres, e-mailadres en bestandsgegevens te zoeken.

Ook kunnen beheerders nu een alarm instellen als bestanden buiten de organisatie worden gedeeld. Daarnaast heeft Google een API (application programming interface) van Drive Audit aan verschillende partners beschikbaar gesteld, zodat hun oplossingen met Drive Audit kunnen communiceren. Het gaat dan om aanbieders van back-updiensten en Data Leakage Prevention (DLP), waarmee het lekken van vertrouwelijke informatie moet worden voorkomen.

De API is echter ook toegankelijk voor klanten en ontwikkelaars. Google hoopt dan ook dat er op deze manier nog meer beveiligingsoplossingen voor Google Drive zullen worden ontwikkeld.

Reacties (2)
25-07-2014, 12:29 door Anoniem
Als medewerker lijkt het mij bijzonder onprettig om in zo'n gecontroleerde omgeving te werken. Als bedrijf is het natuurlijk wel een belangrijk deel van het risicomanagement.
28-07-2014, 12:15 door Anoniem
werk op een school, daar is zoiets dan weer wel nuttig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.