Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

18-01-2013, 10:49 door [Account Verwijderd], 6 reacties
[Verwijderd]
Reacties (6)
18-01-2013, 11:26 door didrix
Het feit dat java actief is in je browser is onveilig en de java applicatie van de online backup service is niet per definitie onveilig. Ik adviseer je om een aparte browser te gebruiken voor het gebruik van java en voor de rest gebruik te maken van een browser waar java is uitgeschakeld. Een alternatief is noscript, waarmee je voor bepaalde sites java kan white listen.
18-01-2013, 13:04 door Anoniem
Misschien sla ik de plank helemaal mis, maar Wuala lijkt mij een applicatie die niets met een browser te maken heeft.
18-01-2013, 15:12 door yobi
Wuala ken ik niet. Wel zijn er nog een aantal toepassingen die Java vereisen. Vooral zakelijke voor bijvoorbeeld telewerken, configureren van routers via een webpagina, aansturen van scanners, NAS, enz

Voor thuisgebruik is het meestal niet noodzakelijk.
18-01-2013, 15:29 door MrBil
astip, het is heel simpel.

Zolang op Wuala geen exploit zit, word jij ook niet geïnfecteerd. Gebruik het dan ook alleen i.c.m. die site.
18-01-2013, 19:17 door Anoniem
Door yobi: Wuala ken ik niet. Wel zijn er nog een aantal toepassingen die Java vereisen. Vooral zakelijke voor bijvoorbeeld telewerken, configureren van routers via een webpagina, aansturen van scanners, NAS, enz
Je bedoelt van die lame "SSL VPN in je browser" telewerk oplossingen?
Er zijn wel configuratie pagina's die wat met Java doen maar tegenwoordig zie je dat toch steeds minder.
Met moderne HTML en javascript kan zoveel dat het eigenlijk niet meer hoeft. Uitfaseren.
19-01-2013, 20:08 door Anoniem
Door Anoniem: Misschien sla ik de plank helemaal mis, maar Wuala lijkt mij een applicatie die niets met een browser te maken heeft.
Die indruk heb ik ook. Even op hun site gekeken: je moet software installeren en dat heeft Sun (dus Oracle) Java of OpenJDK nodig, versie 1.6 of hoger.

Alle ophef over Java slaat op de Java-plugin, de component die het mogelijk maakt Java-applets die websites zijn opgenomen uit te voeren in de webbrowser. Daarvoor geldt dat die niet zomaar aan je bestanden moeten kunnen komen, je weet namelijk niet wat je zonder er erg in te hebben op een webpagin aantreft. De constructie die daartegen moet beschermen, de 'sandbox', is lek. Maar dit speelt alleen voor de Java-plugin, het gaat niet over software die je zelf bewust installeert op je computer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.