image

Gratis app voor versleuteld bellen op iPhone gelanceerd

woensdag 30 juli 2014, 10:22 door Redactie, 6 reacties
Laatst bijgewerkt: 30-07-2014, 12:23

Er is een gratis app voor iPhone-gebruikers verschenen waarmee ze versleuteld kunnen bellen, zowel naar andere iPhone-eigenaren als gebruikers van een Android-toestel. De app heet Signal en is ontwikkeld door Open Whisper Systems, dat is opgezet door de bekende beveiligingsonderzoeker Moxie Marlinspike.

Eerder ontwikkelde Open Whisper Systems al een soortgelijke app voor Android genaamd RedPhone. RedPhone en Signal zijn compatibel met elkaar. Signal gebruikt het bestaande telefoonnummer van gebruikers en vereist geen wachtwoord. Ook laat de app zien welke mensen in het adresboek ook Signal gebruiken, zodat er met deze personen versleuteld kan worden gecommuniceerd.

Voor de versleuteling wordt ZRTP gebruikt, een protocol dat voor veilige stemcommunicatie is ontwikkeld. De code van Signal is opensource, zodat iedereen de code op correctheid kan controleren of andere bijdragen kan aanleveren, zo laten de ontwikkelaars weten. Signal is via de Apple App Store te downloaden.

Slechts het begin

Volgens Open Whisper Systems is versleuteld bellen slechts het begin. De bedoeling is dat Signal een veilig communicatieplatform voor iPhone, Android en de browser wordt. Later dit jaar zal Signal voor iPhone worden uitgebreid met een chatmogelijkheid, die compatibel met TextSecure is. Dit is dezelfde app, alleen dan voor Android. Uiteindelijk zullen RedPhone en TextSecure in één Signal app opgaan. Daarnaast verschijnt er ook een browser-extensie die versleuteld chatten en bellen mogelijk moet maken.

Reacties (6)
30-07-2014, 11:11 door Anoniem
NSA heeft de keys?
30-07-2014, 12:29 door Anoniem
Door Anoniem: NSA heeft de keys?

Check 4 urselves ;)

https://github.com/WhisperSystems/Signal-iOS
30-07-2014, 12:31 door johanw
Door Anoniem: NSA heeft de keys?
Nee, alleen jijzelf. En omdat het perfect forward security implementeert heb je die keys ook alleen maar zolang het gesprek duurt, dus achteraf de telefoon in beslag nemen gaat niet helpen om eerder onderscheptee versleutelde gesprekken te ontcijferen.
30-07-2014, 14:05 door Anoniem
Een gratis app.... waarmee betaal ik dit gratis zijn? vaak is dat toch met privacy gegevens. Dus dat kan m'n adresboek of m'n belgedrag zijn waarschijnlijk; of locatie gegevens of.....
30-07-2014, 14:43 door Anoniem
Door Anoniem: Een gratis app.... waarmee betaal ik dit gratis zijn? vaak is dat toch met privacy gegevens. Dus dat kan m'n adresboek of m'n belgedrag zijn waarschijnlijk; of locatie gegevens of.....
Dit is helemaal open-source en afhankelijk van donaties en fondsen.
In de blogs worden verschillende technische aspecten van hun apps uitgelegd, zie hier bijvoorbeeld contact discovery:
https://whispersystems.org/blog/contact-discovery/
30-07-2014, 14:58 door Anoniem
Door Anoniem: Een gratis app.... waarmee betaal ik dit gratis zijn? vaak is dat toch met privacy gegevens. Dus dat kan m'n adresboek of m'n belgedrag zijn waarschijnlijk; of locatie gegevens of.....

Dat is de negatieve pessimistische houding en is in 99,99% van de gevallen wellicht waarheid, er zijn ook instanties die dmv donaties en andere inkomsten dit kunnen betalen.
Soms is het ook gewoon 'for the fun' dat mensen dit doen en 'omdat het gewoon ethisch goed voelt'.
Als je meer wilt weten over 1 van de makers van dit product => http://www.thoughtcrime.org/ misschien krijg je dan een idee of deze persoon ook je adresboek, belgedrag en locatie gegevens gaat opslaan..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.