image

Canadese onderzoeksraad gaat offline wegens aanval

woensdag 30 juli 2014, 10:40 door Redactie, 1 reacties

De Canadese onderzoeksraad heeft besloten om alle computers uit te schakelen om zo een reeks aanvallen te stoppen en te voorkomen dat er vertrouwelijke informatie werd gestolen. Maandag werd tot de complete "shutdown" van de systemen overgegaan, aangezien dit de enige oplossing zou zijn.

De National Research Council is de belangrijkste wetenschap- en technologieonderzoeksorganisatie in Canada. Het houdt zich bezig met onderzoek naar satelliettechnologie, voedsel, ruimtevaart en industriële innovaties. Bronnen laten de Canadese media weten dat de maatregel om de systemen uit te schakelen vergaande gevolgen heeft, omdat de data ook met andere ministeries en overheidsinstanties wordt gedeeld.

In een verklaring bevestigt de onderzoeksraad de cyberaanval op de IT-infrastructuur. Naast de maatregelen om de gevolgen van de inbraak te beperken wordt er ook aan een nieuwe veilige IT-infrastructuur gewerkt. Het gaat naar schatting echter nog een jaar duren voordat deze veilige infrastructuur gereed is.

Reacties (1)
30-07-2014, 11:41 door Anoniem
Hebben ze ook ´ de hardlines gecut´ zoals in transformers?

Hehe
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.