image

Onderzoek: surveillance NSA tast internetveiligheid aan

woensdag 30 juli 2014, 15:21 door Redactie, 5 reacties

De surveillance door de NSA mag volgens de Amerikaanse geheime dienst noodzakelijk zijn om de Verenigde Staten te beschermen, maar de geheime spionageprogramma's hebben gevolgen voor de internetveiligheid, het buitenlandbeleid van de VS en de economie van het land.

Dat stelt de New America Foundation in een nieuw rapport. "Uit ons onderzoek blijkt dat de acties van de NSA al behoorlijke schade aan de Amerikaanse belangen en wereldwijde internetgemeenschap toebrengen en dit zullen blijven doen." Zo zouden Amerikaanse bedrijven inmiddels allerlei zakenkansen in het buitenland verliezen en gebruiken buitenlandse bedrijven de claim dat ze gebruikers tegen de NSA kunnen beschermen als competitief voordeel.

Met name de Amerikaanse cloudindustrie zou de komende drie tot vijf jaar miljarden dollars kunnen mislopen. Ook het buitenlandbeleid van de VS heeft onder de NSA-surveillance te lijden. Bilaterale relaties zouden zijn beschadigd en de internetvrijheidsagenda van de VS zou niet meer geloofwaardig zijn, allemaal zaken die de Amerikaanse belangen in het buitenland schaden.

Internetveiligheid

Naast de politieke en economische gevolgen heeft de NSA ook impact op de internetveiligheid. Door het opzettelijk verzwakken van encryptiestandaarden, het toevoegen van backdoors en het opslaan van informatie over softwarelekken, in plaats van ze te delen, zou de geheime dienst de algehele veiligheid van het internet ondermijnen. De New America Foundation roept dan ook op tot maatregelen.

Zo moet de privacybescherming van zowel Amerikanen als niet-Amerikanen worden versterkt, moet er meer transparantie over overheidssurveillance komen, moet de NSA geen backdoors aan hardware en software toevoegen, moet het lekken in software melden en niet verzamelen en moeten verder de offensieve en defensieve functies van de NSA worden gescheiden om belangenverstrengeling te voorkomen.

Reacties (5)
30-07-2014, 16:05 door Anoniem
Op het persbericht dat als Snowden nou maar braaf z'n mond gehouden had dat het dan geen geld gekost kan je nu ook wachten.
31-07-2014, 13:49 door Anoniem
Internetvrijheidsagenda niet meer geloofwaardig? Heel de VS is niet meer geloofwaardig...
Apple: wij hebben nooit samengewerkt met de NSA... oeps.. toch wel dus, en al jaren
Google: wij hebben nooit samengewerkt met de NSA... oeps, als een van de eerste..
Microsoft: wij hebben nooit samengewerkt en zouden de overheid aanklagen... oeps, als een van de eerste en bullshit omdat je met een gagg order niet eens MAG aanklagen.

Amerika: er liggen massavernietigingswapens in Iraq:... oeps, die zijn er helemaal niet... Nouja, we hebben olie, grondstoffen en het poppetje wat de CIA er neergezet heeft (Sadam) kunnen we meteen vervangen door een nieuwe looser die wel luistert... (en helaas, ook niet erg lang dus).

Amerika: China luistert iedereen af en breekt overal in.... (hoe we dat weten? nou, we kwamen ze tegen toen we hetzelfde deden met IP adressen van systemen uit China die we overgenomen hadden... Oh, wacht, misschien waren we het zelf wel toen we onder false-flag bezig waren... Tja, moeilijk te herkennen hoor of we het zelf zijn..

Amerika: In onze hardware zit geen backdoor... (toen de NSA de Cisco routers openmaakte hebben ze nog gekeken voordat er nieuwe firmware ingezet werd).

Nee... dat de VS de geloofwaardigheid heeft van een Franse politicus die het stofje uit het oog van zijn mistresse aan het halen is met z'n broek omlaag en een lederen zweepje ernaast is niet alleen de schuld van de NSA, of Snowden.... Dat hebben die huichelaars volledig aan alle inwoners te danken.
01-08-2014, 00:22 door Eric-Jan H te D - Bijgewerkt: 01-08-2014, 00:30
Amerika: China luistert iedereen af en breekt overal in.... (hoe we dat weten? nou, we kwamen ze tegen toen we hetzelfde deden met IP adressen van systemen uit China die we overgenomen hadden... Oh, wacht, misschien waren we het zelf wel toen we onder false-flag bezig waren... Tja, moeilijk te herkennen hoor of we het zelf zijn.

De meest humorvolle uiting sinds lange tijd. Multi kudo's ;-)))

Bovendien maakt dit de echte terroristen overduidelijk dat ze niks meer op internet te zoeken hebben. Gevolg Janssen en Janssen plukken slechts het laaghangende fruit.
01-08-2014, 20:46 door Anoniem
Niet alleen het afluisteren zorgt voor een zware hypotheek op de geloofwaardigheid, maar vooral ook de intimidatie van tegenstanders (wie tegen is zal wel... en moet eerst als zodanig behandeld worden en dan misschien eens vragen of er toch een andere reden was...). En terecht geeft men aan dat de kans groter is dat men de klokkenluider in plaats van de dader(s) de schuld van de schade in de schoenen probeert te schuiven. Wat niet weet wat niet deert, is het niet? Welnu, have I got news for you, Mr. Snowden didn't tell one thing we didn't know already. We just couldn't prove it...
02-08-2014, 13:54 door Anoniem
De overheid mag wat mij betreft best beschikken over wat extra middelen die de doorsnee burger niet heeft.
De overheid moet het alleen niet te onpas en voor elke scheet die er wordt gelaten gaan inzetten,
en ook niet om eigen voordeel te behalen. Maar om werkelijk een goede orde en vooral rechtvaardigheid te handhaven,
en kwetsbaren te beschermen. Niet alleen binnen eigen kring, maar ook daarbuiten.
Dit is de beste manier om een groeiende, bloeiende, gelukkige samenleving te kunnen zijn, en daar heeft iedereen baat bij. Hiervoor hebben burgers de overheid oorspronkelijk ook "ingehuurd".
En in een democratie bestaat een overheid of overheidsonderdeel bij de gratie van de burgers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.