image

Google lanceert 64-bit testversie Chrome voor Windows

donderdag 31 juli 2014, 11:17 door Redactie, 1 reacties

Google heeft een 64-bit testversie van Google Chrome voor Windows 7 en Windows 8 gelanceerd, waarmee een uiteindelijke 64-bit versie een stap dichterbij is. Google hanteert verschillende testkanalen voor Chrome. Zo is er een canary en developer channel, met zeer vroege testversies van de browser.

Ook is er een kanaal met bètaversies en als laatste het "stable channel", waar de versies worden aangeboden die de meeste gebruikers gebruiken. Begin juni lanceerde Google al een 64-bit versie voor de canary en developer channels. Nu is er ook een 64-bit versie van het bètakanaal verschenen. Deze versie is stabieler dan de canary- en developer-versies.

Eerder liet Google software-ingenieur Will Harris weten dat de 64-bit versie van Chrome verschillende voordelen heeft. Zo kan er van modernere processoren en instructiesets gebruik worden gemaakt, waardoor de browser sneller werkt. Met name op het gebied van graphics en multimedia content zou er een prestatieverbetering van gemiddeld 25% zijn.

Veiliger

Daarnaast kan de 64-bit versie ook van extra beveiligingsmaatregelen gebruik maken. In het geval van Windows 8 ondersteunt Chrome bijvoorbeeld High Entropy ASLR, wat het lastiger voor aanvallers moet maken om een beveiligingslek te misbruiken. "De extra bits zorgen ervoor dat we beter tegen aanvalstechnieken zoals JIT spraying kunnen beschermen en verbeteren tevens de effectiviteit van onze bestaande beveiligingsmaatregelen", aldus Harris.

Als laatste zou de 64-bit versie ook stabieler dan de 32-bit versie zijn. Vooralsnog zijn er alleen twee testversies van de 64-bit versie van Chrome voor Windows beschikbaar. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de 64-bit versie ook onder gebruikers van de stabiele versie zal worden uitgerold. De bètaversie is via deze pagina te downloaden.

Reacties (1)
01-08-2014, 00:08 door Eric-Jan H te D
Van F-secure Internet Security (meegeleverd met Xs4All) werkt de plugin niet in Chrome Version 37.0.2062.58 bèèèta-m (64-bit). OS: W 7 HP x64 Sp1 NL volledig UtD.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.