image

Rusland wil toegang tot broncode Apple en SAP

donderdag 31 juli 2014, 11:52 door Redactie, 1 reacties

De Russische autoriteiten willen dat Apple en SAP toegang tot hun broncode geven, om zo te controleren dat er geen backdoors in zitten verstopt waardoor buitenlandse inlichtingendiensten Rusland kunnen bespioneren. Het voorstel werd vorige week gedaan door de Russische Minister van Communicatie, Nikolai Nikiforov, tijdens een ontmoeting met de directeuren van Apple en SAP in Rusland.

Het voorstel moet consumenten en zakelijke gebruikers het recht op de privacy van hun gegevens garanderen, alsmede de bescherming van staatsgeheimen. De Russische overheid wijst daarbij naar een programma van Microsoft, waar Rusland al sinds 2003 toegang tot de broncode van een reeks Microsoftproducten heeft.

Snowden

"De onthullingen van Edward Snowden in 2013 en de uitspraken van Amerikaanse inlichtingendiensten om de surveillance van Rusland in 2014 te versterken roepen vragen op over de betrouwbaarheid van buitenlandse software en hardware", aldus Nikiforov in deze verklaring.

De minister liet verder weten dat bedrijven die hun broncode toegankelijk maken niets te verbergen hebben, maar dat bedrijven die dit niet doen mogelijk iets in hun producten hebben verstopt. Nikiforov sluit dan ook niet uit dat Russische staatsbedrijven zullen stoppen met het gebruik van deze hardware en software.

Reacties (1)
31-07-2014, 14:29 door Anoniem
Dan heb ik nieuws voor de Russen. Leer ABAP, de SAP business taal en je kan de business logica gratis en voor niks achterhalen. Alleen de SAP kernel executables moet je dan nog reverse engineeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.