image

Burgerrechtenbeweging EFF: wifi-routers zijn hopeloos lek

zaterdag 2 augustus 2014, 19:07 door Redactie, 0 reacties

Dit jaar zullen de Amerikaanse digitale burgerrechtenbeweging EFF en het beveiligingsbedrijf Independent Security Evaluators (ISE) tijdens de Def Con conferentie in Las Vegas een wedstrijd organiseren om te laten zien dat wifi-routers ondanks eerdere onderzoeken nog altijd "hopeloos" lek zijn.

De EFF werkt op dit moment ook aan eigen routerfirmware die ervoor moet zorgen dat eigenaren van een wifi-router hun internetverbinding voor anderen kunnen openstellen. "We beseften dat we ook het fundamentelere probleem van de beveiliging van wifi-routers moeten aanpakken", zegt Ranga Krishnan van de EFF. Aan de wedstrijd, genaamd "SOHOpelessly Broken", kunnen bezoekers van de conferentie meedoen.

De wedstrijd bestaat uit twee delen, waarbij er beloningen voor nieuwe kwetsbaarheden in wifi-routers worden uitgeloofd. Daarnaast kunnen deelnemers het tegen elkaar opnemen via een Capture The Flag-achtige wedstrijd waarbij bekende lekken in router-firmware worden gebruikt.

"Door aan te tonen dat deze problemen bestaan en dat consumenten nog steeds risico lopen, zetten we fabrikanten onder druk om de noodzakelijke maatregelen te nemen om hun klanten beter te beschermen", zegt Steve Bono, oprichter van ISE. Hij krijgt bijval van Krishnan, die stelt dat het evenement zal laten zien dat routers nog steeds kwetsbaar zijn.

Onderzoek

Vorige jaar publiceerde ISE al onderzoek over de veiligheid van verschillende populaire wifi-routers, waaruit bleek dat veel modellen kwetsbaar zijn. Volgens Bono en Krishnan is er sindsdien weinig gebeurd. "Kwetsbare routers blijven voor zowel individuen, kleine bedrijven als grote ondernemingen een risico. Deze zeer onveilige apparaten stellen personen en bedrijven niet alleen bloot aan een schending van privacy, maar ook aan fraude, diefstal en verlies van gevoelige gegevens", aldus de twee organisatoren van de wedstrijd, die in de week van 7 tot en met 12 augustus plaatsvindt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.