image

Laptop Ierse politieagent in Amsterdams bordeel gevonden

maandag 4 augustus 2014, 17:16 door Redactie, 7 reacties

De Ierse politie is samen met Europol een onderzoek gestart nadat een laptop en documenten van een Ierse politieagent in een Amsterdams bordeel werden aangetroffen. De uitbaatster van het bordeel zou de tas met de computer en documenten hebben gevonden en vervolgens de politie hebben ingelicht.

De Nederlandse politie nam contact op met de Ierse politie, die inmiddels ook de hulp van Europol heeft ingeroepen, zo meldt de Irish Independent. Er zal worden gekeken hoe de tas in het bordeel terecht kwam en of de laptop als vermist was opgegeven. De angst bestaat dat de gevoelige gegevens op de laptop mogelijk gecompromitteerd zijn geraakt. Volgens een bericht in de Ierse krant de Sunday World zou de agent in kwestie zeer ervaren zijn, maar is hij nog niet over het incident ondervraagd.

Reacties (7)
04-08-2014, 20:00 door spatieman
dubbel genaaid.
04-08-2014, 20:23 door Anoniem
Zeer ervaren inderdaad, onversleutelde laptop laten rondslingeren.
04-08-2014, 21:25 door Anoniem
Door Anoniem: Zeer ervaren inderdaad, onversleutelde laptop laten rondslingeren.

Als het een laptop van de werkgever is, is het rondslingeren wellicht wel verwijtbaar, maar het onversleuteld zijn niet.

Daar hoort een eind_gebruiker_ niet voor verantwoordelijk te zijn - en het is (met uitzondering van de cybercrime divisie) ook totaal niet het vakgebied van een agent - ervaren of niet.
04-08-2014, 21:28 door Anoniem
Door spatieman: dubbel genaaid.

Misschien zelfs beide keren zonder er plezier aan te beleven - het zou nog kunnen dat de tas met laptop gestolen was, en door de dief vergeten in het bordeel.
05-08-2014, 07:46 door Anoniem
Te allen tijde je laptop met gevoelige gegevens in zicht houden was 'm verteld. En dat deed hij dus trouw. totdat hij werd sufgeBEEPt :-)
05-08-2014, 10:30 door Anoniem
"Zeer ervaren inderdaad, onversleutelde laptop laten rondslingeren."

Wie bepaalt of een werklaptop wel/niet versleuteld is. Gebruikers hebben vaak niet eens de rechten op een werk laptop om zaken te installeren. Overigens is uit het artikel helemaal niet op te maken of de data op de laptop wel/niet versleuteld was.

"dubbel genaaid."

Dank voor je bijdrag Spatieman, zoals gewoonlijk zeer nuttig en informatief.
05-08-2014, 10:49 door Anoniem
Who cares! Plausible deniability. De laptop and tas kunnen immers gestolen zijn....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.