image

Nog meer lezingen Black Hat conferentie teruggetrokken

maandag 4 augustus 2014, 17:34 door Redactie, 0 reacties

Opnieuw hebben beveiligingsonderzoekers besloten om hun lezing tijdens de Black Hat conferentie in Las Vegas deze week terug te trekken. Onlangs lieten ook al andere onderzoekers weten dat ze hun lezing over het ontmaskeren van Tor-gebruikers met een beperkt budget niet zouden geven.

Nu is ook een lezing over het inbreken op alarmsystemen voor huiseigenaren alsmede een lezing over een spionagecampagne genaamd 'Snake' geannuleerd. De Black Hat conferentie vindt aanstaande woensdag en donderdag plaats. "Het hoort erbij als je het nieuwste en soms ook controversieel onderzoek gepland hebt staan", zegt een woordvoerster van de conferentie tegenover Reuters.

De lezing van onderzoeker Logan Lamb genaamd "Home insecurity: no alarms, false alarms and sigint" werd onlangs nog door Forbes belicht. Lamb zou laten zien hoe alarmsystemen van leveranciers zoals ADT, Honeywell en Vivint draadloze communicatietechnologie gebruiken waarbij er geen authenticatie of encryptie wordt gebruikt. Via een software-defined radio (SDR) en wat hackingstools, zou het mogelijk zijn om de communicatie te onderscheppen en te manipuleren. Wat de reden is dat de lezing niet doorgaat is onbekend.

In het geval van onderzoeker Sergei Shevchenko werd zijn lezing "Dissecting Snake" door beveiligingsbedrijf BAE Systems teruggetrokken. "We zullen hier niet tijdens Black Hat over spreken, aangezien we aan een nieuw rapport over Snake werken waarvan we verwachten dat het in september zal verschijnen", aldus een woordvoerster van het bedrijf. Snake zou onder andere zijn gebruikt bij het infecteren van computers van het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.