image

Bug dwingt Oracle tot nieuwe Java-update

woensdag 6 augustus 2014, 11:52 door Redactie, 2 reacties

Een belangrijke Java-update die Oracle drie weken geleden uitbracht blijkt een bug te bevatten waardoor er nu een ongeplande update is uitgekomen. Java 7 Update 65 verhielp 20 lekken, waarvan sommige zo kritiek dat een aanvaller het onderliggende systeem er volledig door kan overnemen.

Deze versie introduceerde echter ook een probleem waardoor bepaalde Java Applets en Web Start-applicaties niet meer werken. Daarom heeft Oracle nu Java 7 Update 67 gelanceerd. De softwareontwikkelaar benadrukt dat het alleen om sommige Rich Internet Applications gaat die niet meer starten en geen impact op client of server-side applicaties heeft. Java 7 update 67 wordt dan ook als een functionaliteitsrelease omschreven en is geen beveiligingsupdate.

Reacties (2)
06-08-2014, 16:15 door Anoniem
Als je versie 8 gebruikt,dan heb je dus geen last van deze lekken.
Misschien wel van andere,maar die zijn nog niet ontdekt,als dat het geval mocht zijn zal er wel een nieuwe onderhouds update komen van versie 8.
Nu heb je versie 8 update 11
06-08-2014, 17:10 door Anoniem
RIA's draaien in een browser en zijn dus per definitie niet veilig. (Java plug-in!)

Dus dit was nu eens een keer écht dat het een (security-)feature was in plaats van een (functionaliteits-)bug hahahahahaha.


Eindgebruikers hoeven niets te doen (behalve de Java browser-plug-in uitzetten!!!), tenzij ze Java-in-de-browser willen gebruiken en dat sinds de laatste update niet meer werkt. Ik denk dat het vooral gaat om bedrijven (interne apps) die hierdoor getroffen zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.