image

Facebook neemt serverbeveiliger PrivateCore over

vrijdag 8 augustus 2014, 11:23 door Redactie, 0 reacties

Facebook heeft de Amerikaanse serverbeveiliger PrivateCore overgenomen, wat volgens de laatstgenoemde zal helpen bij het beschermen van Facebookgebruikers. PrivateCore audit en beveiligt OpenStack servers tegen persistente malware, zoals rootkits en bootkits, en het gevaar van insiders.

Insiders zijn werknemers met kwade bedoelingen. De technologie van PrivateCore, dat in 2012 werd opgericht, richt zich naast malware dan ook op detectie van ongeautoriseerde fysieke toegang en kwaadaardige hardware-apparaten. "Uiteindelijk is Facebook van plan om onze technologie in de Facebook stack uit te rollen om zo te helpen met het beschermen van Facebookgebruikers", zegt PrivateCore CEO Oded Horovitz. Hoeveel er voor de overname is betaald is niet bekendgemaakt.

Ook Facebook Chief Security Officer Joe Sullivan is blij met de overname. "Ik denk dat de technologie en expertise van PrivateCore de missie van Facebook zal ondersteunen om de wereld, op een veilige en betrouwbare manier, meer open en verbonden te maken."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.