image

Anonymous-lid aangeklaagd wegens verstopte laptops

zondag 27 januari 2013, 13:59 door Redactie, 6 reacties

De zelfverklaarde woordvoerder van Anonymous, Barrett Brown, is opnieuw in de VS aangeklaagd, dit keer wegens het verstoppen van twee laptops. Het is de derde aanklacht tegen Brown in vier maanden tijd. Een bron liet vorig jaar al weten dat Brown één van zijn laptops tussen het servies van zijn moeder had verstopt. Brown werd in september vorig jaar tijdens een chatsessie opgepakt.

In december werd hij aangeklaagd wegens het verspreiden van een link naar gehackte bestanden. Volgens die aanklacht zou de 31-jarige Amerikaan bewust een hyperlink van een IRC-kanaal (internet relay chat) op zijn eigen IRC-kanaal hebben verspreid.

Die hyperlink linkte naar gestolen gegevens van het Amerikaanse inlichtingenbedrijf Stratfor Global Intelligence (Stratfor). De data in het bestand bestond onder andere uit meer dan 5.000 creditcardgegevens.

Onderzoek
Nu wordt Brown verdacht van het verbergen van twee computers met documenten en digitale gegevens, met de intentie om een gerechtelijk onderzoek te verstoren of dwarsbomen. De laptops waren volgens de aanklacht verstopt voordat de huiszoeking plaatsvond.

Op Pastebin liet Brown destijds weten dat de FBI was langsgekomen en een laptop had meegenomen.

Reacties (6)
27-01-2013, 14:35 door Anoniem
Dus nu mag je je eigen pc's niet meer verstoppen...
Als er iemand inbreekt, is het toch handig als ze niet meteen je laptops vinden? Wat is daar op tegen?
En daarnaast hoef je toch niet mee te werken aan je eigen veroordeling?
Ze zijn wel een beetje doorgeslagen, die Amerikanen...
27-01-2013, 22:23 door Anoniem
Hyperlinkjes van het ene irc kanaal naar het andere kopieeren strafbaar? En niet de originele linkplakker aanklagen? Dat is wel heel selectief wetstoepassen en daarmee creatief wetsmisbruik... van de aanklager. Niet dat dit vreemd is tegenwoordig.

Op zich ook redelijk creatief om iemand wegens bewijs verbergen aan te klagen als'ie "nee" antwoordt op de vraag "is er nog meer bewijs tegen jou dat je ons nu geven wil?" of dat die laptop bij z'n moeder in de kast stond want het huiszoekingsbevel was tegen zijn woning, niet dat van zijn moeder. Best kans dat daar een vierde of vijfde amendementsargument tegen in stelling te brengen is. Ze gaan in ieder geval duidelijk hun boekje te buiten met zulke aantijgingen.

Nu ben ik niet kapot van wat ze gedaan hebben maar dat wil niet zeggen dat justitie maar kan doen en laten wat ze wil. Ze mogen veel wat een normale burger niet mag maar daar zitten nog meer regels aan wat wel en niet kan, tenminste dat hoort zo te zijn want anders ontstaat er een machtsonbalans waar mensen het maar heel moeilijk bij kunnen laten er misbruik van te maken. Ik heb sterk het gevoel dat dit inderdaad een beetje doorgeslagen is daar, en in het VK, en oh, hier ook, overigens.
28-01-2013, 08:52 door Anoniem
Door Anoniem: Dus nu mag je je eigen pc's niet meer verstoppen...
Als er iemand inbreekt, is het toch handig als ze niet meteen je laptops vinden? Wat is daar op tegen?
En daarnaast hoef je toch niet mee te werken aan je eigen veroordeling?
Ze zijn wel een beetje doorgeslagen, die Amerikanen...

Even lezen vriend...


Nu wordt Brown verdacht van het verbergen van twee computers met documenten en digitale gegevens, met de intentie om een gerechtelijk onderzoek te verstoren of dwarsbomen.


Zolang je niet in een rechtzaak verwikkeld bent maakt niemand zich druk of en waar jij je laptops verstopt. Maar zodra je dat doet met als doel een rechtzaak in de war te schoppen - tja...
28-01-2013, 10:31 door Anoniem
Door Anoniem:
En daarnaast hoef je toch niet mee te werken aan je eigen veroordeling?
In NL ja, in de VS, geen idee.
Maar sinds de "terrorisme wet" in de VS mag en kan daar blijkbaar alles.
28-01-2013, 10:40 door carolined
hoho, Als het aan Ivo ligt moet je verplicht meewerken aan je veroordeling. Ze zijn bezig voor een wettelijke verplichting voor het ontsluiten van versleutelde data.
28-01-2013, 10:41 door Anoniem
Mag je je porno ook niet meer verstoppen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.