image

Chinese overheid weerspreekt verbod op Apple-producten

vrijdag 8 augustus 2014, 14:49 door Redactie, 0 reacties

Producten van Apple zijn niet door de Chinese overheid verboden zoals eerder deze week in het nieuws kwam. Dat laat de Chinese overheid weten. Volgens persbureau Bloomberg waren 10 producten van Apple, zoals iPads en MacBooks, vanwege veiligheidsredenen van een overheidslijst verwijderd

Dit zou inhouden dat overheidsinstanties deze producten niet meer mochten kopen. Nu blijkt dat de lijst in kwestie over energiebesparende producten gaat en Apple nog nooit op deze lijst heeft gestaan. Het Amerikaans bedrijf zou volgens het Chinese Ministerie van Financiën over de vereiste certificering voor energiebesparende producten beschikken, maar nog nooit een aanvraag hebben ingediend om op de lijst te worden gezet, zo meldt Reuters.

Overheden kunnen volgens het Chinese overheidscentrum dat de aanbestedingen regelt nog steeds Apple-producten kopen, ook al staan ze niet op de lijst van energiebesparende producten. Veel van de producten die door Bloomberg waren genoemd kunnen nog steeds gewoon via de website worden aangeschaft.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.