image

Amerikaan pleegt voor 23 miljoen dollar creditcardfraude

zaterdag 9 augustus 2014, 16:19 door Redactie, 5 reacties

Een 40-jarige Amerikaan heeft bekend tussen 2010 en juli 2013 meer dan 114.000 gestolen creditcardaccounts via het internet te hebben gekocht, waar hij voor miljoenen mee fraudeerde. Miguel Gonzalez kocht de gestolen creditcarddata van verschillende leveranciers.

De gestolen creditcardgegevens, die via zowel e-mail als chatprogamma's werden verkregen, waren bij verschillende bedrijven afkomstig en werden door Gonzalez en zijn handlangers gebruikt om vervalste kaarten te maken. Met de vervalste kaarten werden ongeautoriseerde en frauduleuze transacties verricht voor een bedrag van meer dan 23 miljoen dollar.

Gonzalez gebruikte de opbrengsten van zijn illegale activiteiten om meerdere huizen, dure juwelen en een speedboot te kopen. Hij kan tot een gevangenisstraf van maximaal 30 jaar en een boete van 1 miljoen dollar worden veroordeeld. De rechter doet op 21 november van dit jaar uitspraak, zo laat het Amerikaanse Ministerie van Justitie weten.

Reacties (5)
09-08-2014, 18:39 door Rolfwil
Je kunt zeggen wat je wil, maar lucratief is het wel. 30 jaar de bak in draaien is dan wel minder.
Toch vind ik dit een minder ernstig vergrijp dan b.v. een overval plegen o.i.d, terwijl er voor dit laatste wel veel lagere straffen worden opgelegd.
09-08-2014, 20:01 door Anoniem
Als je het doet moet je het goed doen. Merk op dat het namaken van kredietkaarten nog altijd kinderspel is, en dat daar nog altijd heel weinig tegen gebeurt.

Eigenlijk is dat best raar, dat er aan alle kanten betutteld wordt over pietluttigheden (je kent de "Captain Obvious[tm]"-waarschuwingen op allerhande etiketten wel), maar hier hebben ze ineens zonder het te zeggen industrieel misbruik maken zomaar verboden! En je kan er de bak van ingaan! Wel 30 jaar! Schande! Dat hadden ze toch wel even moeten zeggen. WAAR IS HET WAARSCHUWINGSETIKET?!? Tijd voor een rechtszaak, wat ik je brom.

Of wellicht liever iets aan de beveiliging doen, kredietkaartenmaatschappijen? En nee, "PCI DSS" en andere "best practices" (code voor "CYA")-onzin telt niet. Nee natuurlijk is fraude niet goed te praten omdat er geen labeltje op zat, maar er zijn wel parallelen en ze zijn best frappant. In dit geval dus, waarom is het na al die jaren voortschrijdende techniek nog altijd zo vreselijk makkelijk om kredietkaarten te misbruiken?
09-08-2014, 20:38 door Anoniem
30 jaar de bak in doen ze wel in de VS. Een voorbeeld stellen... Maar hier zouden ze een jaar gevangenisstraf en een taakstraf krijgen van een paar honderd uur.
09-08-2014, 23:52 door Anoniem
Wat kreeg de moordenaar van Pim Fortuin hier ook alweer ?
En welke tijd moest hij werkelijk uitzitten ?
10-08-2014, 11:32 door spatieman
tja, staat er geen label op dat je geen fraude mag plegen, typisch yankie xD
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.