image

Hacker krijgt T-shirt na rooten van beveiligde Blackphone

zondag 10 augustus 2014, 14:37 door Redactie, 5 reacties

Tijdens de Defcon conferentie in Las Vegas is een hacker erin geslaagd de beveiligde Blackphone te rooten en zo volledige controle over het toestel te krijgen, waarvoor hij met een T-shirt werd beloond. Justin Case slaagde erin om root-toegang te krijgen en ADB (Android Debug Bridge) in te schakelen.

Dat meldt Crackberry.com. ADB maakt het mogelijk om via een computer de aangesloten telefoon opdrachten te geven. Voor het verkrijgen van de root-toegang was het niet nodig om eerst de bootloader te ontgrendelen. Eén van de bugs die Case gebruikte is inmiddels in de meest recente Blackphone-update gepatcht, zo laat de hacker via Twitter weten. Daarnaast merkt hij op dat de hack alleen met medewerking van de gebruiker werkt.

De Blackphone is een nieuwe smartphone die veiligheid en privacy voorop stelt. Het toestel is door het Amerikaanse Silent Circle en het Spaanse Geeksphone ontwikkeld. Als besturingssysteem gebruikt de Blackphone het op Android-gebaseerde PrivatOS. Standaard wordt het toestel met allerlei privacy-applicaties geleverd die de gebruiker meer controle over zijn communicatie moeten geven. KPN zal de telefoon naar alle waarschijnlijkheid later dit jaar aanbieden, nadat een lancering in de zomer verschoven werd.

Image

Reacties (5)
10-08-2014, 15:36 door Anoniem
Een hoedje had'ie al, of wat?
10-08-2014, 20:11 door Anoniem
Door Anoniem: Een hoedje had'ie al, of wat?
Ja, een zwarte worteltjeshoed meen ik.
Past dat nieuwe Tshirt best wel leuk bij. Gaaf kado man!
10-08-2014, 22:56 door CommandteB
Maar of je nu data van phone kan lezen geeft Justin Case geen antwoord op mmhhh
10-08-2014, 22:59 door Anoniem
KPN kan beter 3x nadenken voor ze met Zimmermann en deze zogenaamd veilige black phone in zee gaan. Heel duur, veel beloftes, maar 1x lek en je hebt een groot probleem.
11-08-2014, 13:54 door Anoniem
En jij denkt dat er in de huidige android omgevingen geen beveiligingslekken zijn? Laat staan windows phone en ios..
Alle telefoons die ze verkopen als het zijnde ¨veilig¨ kunnen mijn rug op. Veiligheid en Privacy zijn woorden van vroeger, ze betekenen tegenwoordig niets meer. Mensen installeren klakkeloos apps on hun telefoon die alle gegevens uit kunnen lezen en geven daar vervolgens toestemming voor.

Een echt beveiligde telefoon komt er niet. Er is altijd een manier om het systeem voor de gek te houden!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.