image

Gartner voorspelt sterke groei van verkoop Chromebooks

maandag 11 augustus 2014, 11:19 door Redactie, 0 reacties

Het aantal verkochte Chromebooks zal dit jaar sterk groeien ten opzichte van vorig jaar en ook in de toekomst zullen de laptops met het Chrome OS van Google het goed blijven doen, zo voorspelt Gartner. Dit jaar worden er 5,2 miljoen Chromebooks verkocht, een stijging van 79% ten opzichte van 2013.

Het door Google ontwikkelde Chrome OS richt zich vooral op online applicaties en clouddiensten, hoewel gebruikers de laptop ook offline kunnen gebruiken. Hoewel de laptops niet dezelfde features als andere laptops bieden, zal in 2017 het aantal verkochte Chromebooks zelfs verdrievoudigen en de 14,4 miljoen bereiken, aldus de marktvorser. De vraag naar de zeer goedkope laptops is vooral afkomstig van de onderwijssector.

Hoewel Chromebooks voornamelijk in deze sector in trek zijn zullen ze ook voor specifieke taken binnen bedrijven gebruikt gaan worden. "Door Chromebooks en cloudcomputing te gebruiken kunnen bedrijven profiteren doordat ze hun focus niet meer op het beheren van de apparaten hoeven te richten maar iets veel belangrijker kunnen beheren; hun data", zegt analiste Isabelle Durand.

De apparaten zorgen volgens Durand ook voor meer samenwerken en het delen van content. Als meer gebruikers samen in de cloud werken zal een gezamenlijke werkwijze normaler worden, wat de aantrekkelijkheid van de Chromebooks en soortgelijke apparaten verder kan versterken. Ondanks de zonnige toekomst stelt Gartner dat Chromebooks een nichemarkt blijven. Om een groter publiek te bereiken zullen fabrikanten betere features moeten aanbieden, zoals grotere SSD's en meer rekenkracht.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.