image

Cyberwedstrijd moet Britse tieners warm maken voor IT-security

maandag 11 augustus 2014, 14:04 door Redactie, 0 reacties

In Groot-Brittannië wordt binnenkort een nieuwe cyberwedstrijd gestart die Britse tieners warm moet maken voor een carrière in de IT-security. De wedstrijd heet CyberCenturion en is afkomstig uit de VS, waar de wedstrijd Cyber Patriot wordt genoemd en al sinds 2010 wordt ingezet om nieuw talent te vinden.

Cyber Patriot is door de US Air Force Association (AFA) ontwikkeld en wordt gesponsord door de Northrop Grumman Foundation. Het is vooral gericht op jongeren die een carrière als cyberprofessional willen, maar een manier zoeken om hun kennis toe te passen zoals echte security professionals dat dagelijks doen.

De wedstrijd wordt door teams van vier tot zes mensen gespeeld, aangevoerd door een volwassene, en bestaat uit twee rondes. In beide rondes moeten de teams een image met allerlei kwetsbaarheden downloaden waar een cybercrimineel gebruik van kan maken. De teams hebben zo'n zes uur de tijd, verdeeld over ongeveer twee dagen, om de lekken te vinden en te verhelpen.

Het spel draait op een interne klok zodat de beoordeling kan plaatsvinden op de gevonden en gepatchte lekken en de tijd die nodig was om de opdracht uit te voeren. Daarbij wordt voor elk lek een andere score uitgedeeld. De scores van beide rondes bepalen uiteindelijk het totaal. De zes beste teams zullen het in april 2015 tegen elkaar opnemen. De winnaars krijgen allemaal "carrière verbeterende mogelijkheden", zoals stageplaatsen bij het Amerikaanse defensiebedrijf Northrop Grumman.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.