image

Belangrijke update Adobe Flash Player verhelpt kritieke lekken

woensdag 13 augustus 2014, 11:35 door Redactie, 0 reacties

Naast een update voor Adobe Reader en Acrobat heeft Adobe ook een belangrijke update voor Flash Player uitgebracht die zeven lekken verhelpt. De kwetsbaarheden zijn door Adobe als kritiek bestempeld en zorgen ervoor dat een aanvaller willekeurige code op de computer kan uitvoeren.

Het bezoeken van een gehackte of kwaadaardige website is in dit geval al voldoende. Zes van de zeven lekken maakten het mogelijk om beveiligingsmaatregelen in Flash Player te omzeilen. Vier van de lekken waren ontdekt door het Project Zero team van Google. Dit is een speciaal team van getalenteerde beveiligingsonderzoekers en hackers die naar lekken in populaire software zoeken.

Gebruikers van Adobe Flash Player op Windows en Mac OS X krijgen het advies om de update, Flash Player 14.0.0.176, binnen 72 uur te installeren. In het geval van Google Chrome en IE10 en IE11 op Windows 8 en Windows 8.1 waar Flash Player in de browser zit ingebed, wordt de update automatisch geïnstalleerd. Meer details zijn in de advisory te vinden. Via deze pagina van Adobe kunnen internetgebruikers zien welke versie ze gebruiken. Flash Player zou op zo'n 99% van de computer geïnstalleerd zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.