image

Miljoenenfraude met online gestolen cheques

donderdag 14 augustus 2014, 15:45 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten zijn vijf mannen aangeklaagd die met online gestolen cheques voor miljoenen fraudeerden. Volgens de aanklacht kochten de vijf mannen persoonlijke informatie zoals namen, geboortedata en social security nummers, alsmede bankrekeningnummers.

Met deze gegevens probeerden ze op de accounts van hun slachtoffers in loggen. In sommige gevallen maakten de mannen online accounts aan voor de bankrekeningen waarvoor nog geen account bestond. Zodra er toegang tot de accounts was verkregen werden de wachtwoorden en contactgegevens van de slachtoffers gewijzigd. Vervolgens werd de online toegang gebruikt om afbeeldingen van cheques en handtekeningen te bemachtigen waarmee uiteindelijk valse cheques werden gemaakt.

Als laatste huurden de mannen verschillende personen in voor het verzilveren van de valse cheques bij verschillende banken. De schade zou volgens de getroffen banken in de miljoenen dollars lopen. In deze zaak zijn inmiddels 22 mensen aangeklaagd. De mannen kunnen tot een gevangenisstraf van maximaal 32 jaar worden veroordeeld, zo meldt de FBI.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.