image

Google Chrome gaat misleidende software blokkeren

vrijdag 15 augustus 2014, 09:54 door Redactie, 3 reacties

Google heeft aanpassingen aan de Safe Browsing service doorgevoerd waardoor Google Chrome vanaf volgende week naast malware ook misleidende software gaat blokkeren. Op dit moment worden Chrome-gebruikers al 3 miljoen keer per voor kwaadaardige downloads gewaarschuwd.

Naast malware is er ook nog software die zich als behulpzame programma's voordoet, maar in werkelijkheid aanpassingen aan de computer maakt, zoals het wijzigen van de startpagina en andere browserinstellingen. Vanaf volgende week krijgen Chrome-gebruikers in deze gevallen een waarschuwing dat het mogelijk om schadelijke software gaat en dat Chrome de download geblokkeerd heeft. Gebruikers kunnen er echter wel voor kiezen om de download door te zetten.

De Google Safe Browsing service wordt ook door andere browsers zoals Apple Safari en Mozilla Firefox gebruikt. Het is nog onbekend of ook deze browsers de nieuwe functie zullen ondersteunen. Firefox blokkeert bijvoorbeeld nog altijd geen malware, iets wat pas vanaf Firefox 32 het geval zal zijn.

Image

Reacties (3)
15-08-2014, 10:08 door johanw
Zouden ze nu ook Java updates die Ask.com rommel proberen te pushen blokkeren? Of al die zooi die Chrome door je strot probeert te duwen?
15-08-2014, 10:41 door Anoniem
Door johanw: Zouden ze nu ook Java updates die Ask.com rommel proberen te pushen blokkeren? Of al die zooi die Chrome door je strot probeert te duwen?
Java updates gaan niet via Chrome, en het lijkt me sterk dat ze de Java installers van de website gaan blokkeren.
15-08-2014, 13:47 door Anoniem
Door johanw: Zouden ze nu ook Java updates die Ask.com rommel proberen te pushen blokkeren? Of al die zooi die Chrome door je strot probeert te duwen?

Achterhaald, want via "advanced options" permanent uit te schakelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.