image

Duitse overheidsspyware klaar voor gebruik

vrijdag 15 augustus 2014, 14:55 door Redactie, 12 reacties

Door de Duitse overheid ontwikkelde spyware waarmee politie op afstand toegang tot computers van verdachten kan krijgen is klaar voor gebruik. In totaal zou er aan twee zogeheten "Bundestrojaners" gewerkt zijn, waarvan er één nog steeds in ontwikkeling is, zo meldt de Duitse media.

De overheidsspyware, die door het Bundeskriminalamts (BKA) werd ontwikkeld, mag alleen bij ernstige delicten worden ingezet, zoals terrorisme, moord of ontvoering. Daarnaast moet een rechter het gebruik van het monitoringsprogramma eerst goedkeuren, aldus de Süddeutsche Zeitung. Hoe politie de spyware op een computer weet te krijgen is onbekend. Een woordvoerder van het Ministerie van Binnenlandse Zaken laat tegenover Der Spiegel weten dat de nieuwe spyware nog niet is ingezet.

Reacties (12)
15-08-2014, 15:07 door Anoniem
Van mij mogen ze dit ook bij seksueel misbruik in mogen zetten.
Verkrachting, pedofilie etc
15-08-2014, 15:38 door Anoniem
En voor mij mogen ze dit ook voor corruptie (politici,rechters,politie) en fraude inzetten (Libor, etc)

Niet dat ik voor pedo's ben ofzo maar een heel land rapen is ook niet mis.
15-08-2014, 15:53 door johanw
Bij verkrachting zal er op de computer van een verdachte doorgaans niet veel belastends te vinden zijn. Ik denk eerder dat het rijtje zware misdrijven gauw uitgebreid gaat worden met belastingontduiking en verzekeringsfraude, dan is de kans iets op een computer te vinden al een stuk groter.
15-08-2014, 16:25 door AceHighness
Het nadeel van breed inzetten is dat de kans op ontdekking groter word. dan kan je weer een hele nieuwe Bundestrojan laten ontwikkelen. Of wellicht is het voor de Trojan zelf niet zo erg, beetje crypten en hij is weer undetected, maar om de Trojan op de PC te krijgen zullen ze wel een aantal 0-days hebben / gaan kopen, en dat is een dure grap als die ontdekt worden.
Daarom denk ik niet dat het snel voor andere zaken gebruikt zal worden.
15-08-2014, 18:32 door Anoniem
Door AceHighness: Het nadeel van breed inzetten is dat de kans op ontdekking groter word. dan kan je weer een hele nieuwe Bundestrojan laten ontwikkelen. Of wellicht is het voor de Trojan zelf niet zo erg, beetje crypten en hij is weer undetected, maar om de Trojan op de PC te krijgen zullen ze wel een aantal 0-days hebben / gaan kopen, en dat is een dure grap als die ontdekt worden.
Daarom denk ik niet dat het snel voor andere zaken gebruikt zal worden.

Sorry hoor maar probeer je nu intelligent over te komen ofzo door .. het herhalen van al vaker gehoorde veronderstellingen van anderen ?
Deel van je quote geleend, https://www.security.nl/posting/398802/%22Apple+heeft+teveel+vertrouwen+in+USB-verbinding+iPhone%22

Recyclen van ideeën van anderen kan iedereen, probeer er een wat meer eigen draai aan te geven en doe je zelf en anderen een plezier door iets beter na te denken voordat je een mening of een andere opmerking plaatst.
15-08-2014, 19:48 door spatieman
de waarheid.
ze willen via advertentie netwerken deze bundestrojaner injecteren in iedere PC in duitsland, daarom willen ze via de wet addblockers gaan proberen te verbieden.
15-08-2014, 20:13 door Anoniem
Door Anoniem: Van mij mogen ze dit ook bij seksueel misbruik in mogen zetten.
Verkrachting, pedofilie etc
Euhm.. verkrachting gebeurd vrijwel nooit op internet,maar in real life.Je denkt toch niet dat een verdachte:dader zo dom is om daar via internet en/of mobiele telefoon over te praten!? Ik raad alle verdachten van misdrijven aan om Kaspersky securitysoftware te gebruiken,deze detecteerd de meeste malware,w.o. ook de nieuwste NLse politie-spyware genaamd FinFisher ook wel FinSpy genoemd.Overigens wordt de laatstgenoemde politiespywere ook door ESET gedtecteerd en verwijderd,ESET noemt deze spyware Win/32/Belesak.D trojan,deze spyware wordt ingezet door politie en spionagediensten in NL,VS,Duitsland,Ver.Koninkrijk,Finland e.a.
15-08-2014, 20:22 door Anoniem
Door spatieman: de waarheid.
ze willen via advertentie netwerken deze bundestrojaner injecteren in iedere PC in duitsland, daarom willen ze via de wet addblockers gaan proberen te verbieden.

onderbouwing met links?
15-08-2014, 21:29 door Anoniem
en hier trek ik de grens.
Hoeveel privacy moet men opgeven voor het genoeg is?

Er staat enkel op aanvraag via de rechter, maar een agent mag ook niet te hard rijden... Toch gebeurt het.

Gaan AV vendors deze crap blokkeren?
Dit is er nu een die bekend is, wat gebeurt er met alle andere overheids malware?

En NL heeft dit laatst toch ook aangeschaft?
Wie zegt dat hier de regels hetzelfde zijn?
15-08-2014, 21:35 door Anoniem
Door spatieman: de waarheid.
ze willen via advertentie netwerken deze bundestrojaner injecteren in iedere PC in duitsland, daarom willen ze via de wet addblockers gaan proberen te verbieden.
Want alle andere HTTP verbindingen zijn zo moelijk te MitM'en?
16-08-2014, 20:47 door Vandy
Door Anoniem: En voor mij mogen ze dit ook voor corruptie (politici,rechters,politie) en fraude inzetten (Libor, etc)

Niet dat ik voor pedo's ben ofzo maar een heel land rapen is ook niet mis.
En voor het gebruiken van niet naar personen herleidbare nicknames op fora, schending van copyright, verkeerde politieke ideeën, voorbereiding van misdrijven, etc.

Niet dus; einde online vrijheid in Duitsland. Maar goed, trek een nummertje, in de USA en in Nederland is het natuurlijk niet veel beter met een FinFisher-ende overheid.
17-08-2014, 12:30 door Anoniem
En nu afwachten hoe lang het duurt voordat privaattaksclubjes als de GEMA gaan eisen dat het ook voor hen ingezet wordt.

Ik gok niet lang.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.