image

Mogelijk weer creditcarddiefstal bij grote Amerikaanse keten

zaterdag 16 augustus 2014, 09:10 door Redactie, 1 reacties

Weer zijn cybercriminelen erin geslaagd om op de systemen van een grote Amerikaanse keten en verschillende franchises in te breken en daar mogelijk creditcardgegevens van klanten te stelen. Dat maakte SuperValu bekend, één van de grootste supermarktketens in de VS.

De inbraak had daarnaast ook gevolgen voor de ketens Albertsons, Acme, Jewel-Osco, Shaw’s en Star Market die vorig jaar door SuperValu aan een andere partij werden verkocht. Uit onderzoek zou blijken dat de aanvallers van 22 juni tot 17 juli van dit jaar toegang tot de systemen van meer dan 200 winkels hadden die de betalingen van klanten verwerken.

In een verklaring stelt SuperValu dat bij de inbraak rekeningnummers en in sommige gevallen ook andere creditcardgegevens mogelijk gestolen kunnen zijn. SuperValu zegt dat het niet heeft kunnen vaststellen dat de kaartgegevens ook daadwerkelijk door de aanvallers zijn buitgemaakt en heeft ook geen aanwijzingen dat er creditcardfraude heeft plaatsgevonden. De waarschuwing zou dan ook vooral uit voorzorg zijn bedoeld.

Reacties (1)
17-08-2014, 11:25 door spatieman
nog even er staat niet ,amerikaanse keten, maar nederlandse keten, want ze willen ja graag dat alles dadelijk electronisch betaald MOET worden (van de usa)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.