image

Amerikaanse student opgepakt na gebruik keylogger

maandag 18 augustus 2014, 16:01 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten is een 26-jarige student opgepakt nadat hij via een keylogger persoonlijke informatie van collega's, andere studenten en zelfs professoren zou hebben gestolen. Het zou gaan om wachtwoorden, rekeningnummers, geboortedata en andere persoonlijke gegevens.

Volgens de politie wilde hij met deze gegevens onder andere zijn cijfers en status op de universiteit hebben willen aanpassen. De zaak kwam aan het rollen toen Gabriel Camacho door zijn werkgever werd ontslagen omdat die vermoedde dat hij de computersystemen van het bedrijf had gehackt. Camacho had echter een USB-stick met allerlei gestolen informatie van zijn slachtoffers achtergelaten, die door de Amerikaanse politie werd onderzocht.

De politie stelt dat de student een keylogger gebruikte om de gegevens te verzamelen, waarbij hij mogelijk van 50 mensen informatie buitmaakte. De voormalige werkgever zou inmiddels 2200 dollar hebben uitgegeven om alle computers op te schonen nadat Camacho er toegang toe had gekregen.

In het verleden zou de student vaker een keylogger hebben gebruikt. Eén keer werd hij tijdens een examen betrapt op fraude, waardoor hij een laag cijfer kreeg. Camacho wist in het kantoor van de professor in te breken en plaatste een keylogger op de computer, waarmee hij uiteindelijk op het cijfersysteem kon inloggen en zijn cijfer wist aan te passen. De student zal zich nu voor identiteitsfraude en computermisdrijven moeten verantwoorden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.