image

Politie haalt elke maand 15 malafide webshops uit de lucht

maandag 18 augustus 2014, 17:26 door Redactie, 5 reacties

De politie haalt elke maand 15 tot 20 malafide webshops uit de lucht, waarvan ongeveer een derde zeer overtuigend is nagemaakt. Volgens de politie gaat het om een verontrustende groei. Onlangs werd de webshop van Computerland nagemaakt en gebruikt voor het verspreiden van malware.

Dit jaar heeft de politie al 124 meldingen over malafide webwinkels ontvangen. "'Die klonen van echte webwinkels zijn nauwelijks van de echte te onderscheiden", zo laat de politie tegenover het ANP weten. Per frauduleuze webwinkel zouden gemiddeld 40 klachten van gedupeerde kopers worden geteld, wat inhoudt dat dit jaar al zo'n 5.000 mensen zijn opgelicht. Met name elektronicabedrijven zoals Dixons, BCC en Computerland, zouden met de nagemaakte websites te maken krijgen.

Reacties (5)
18-08-2014, 20:33 door Anoniem
Tijd voor Extended Validation certificaten op alle webshops.
18-08-2014, 21:50 door Anoniem
Tja; en waar ik werk worden er bijna 100 fake/-namaak sites uit de lucht gehaald PER DAG door RSA (en dan hebben we het over de NL tak van 1 merk; niet eens wereldwijd). Ofwel; goed dat het gebeurd, maar die aantallen zijn echt een druppel op een gloeiende plaat. Als ze nu 15 tot 20 'exploitanten' van die webshops traceerden en oppakten; die sites zijn zo weer terug onder andere hostnames, blijft dweilen met de kraan open op deze manier :(
19-08-2014, 08:30 door Anoniem
Door Anoniem: Tijd voor Extended Validation certificaten op alle webshops.

Extended Validation is wat in de begintijd van cerificaten de standaard was. Die standaard is glijdend naar beneden
bijgesteld onder druk van het commercieel gewin. Als je EV gaat opleggen aan een dermate grote groep, dan zal
daarmee onvermijdelijk hetzelfde gebeuren.
Vertrouwen werkt binnen een select clubje, als je het clubje teveel uitbreidt dan wordt het vanzelf een keer geschonden.
19-08-2014, 09:06 door Anoniem
Misschien is het een idee om de daders op te sporen, op te pakken en achter de tralies te zetten? Nu is het dweilen met de kraan open.
19-08-2014, 12:42 door Anoniem
Door Anoniem: Misschien is het een idee om de daders op te sporen, op te pakken en achter de tralies te zetten? Nu is het dweilen met de kraan open.
Ja dat kan niet hoor. Dan raken de oplichters op en kan de cy-ber-po-li-tie niet meer van die leuke persberichtjes de wereld inslingeren dat ze hun budget om met hun kompjoetertjes te spelen echt wel waard zijn. Wat, je dacht toch niet dat ze er waren problemen op te lossen? Dat is heel de computerbeveiligingsindustrie ook niet. Waarom zij dan wel?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.