image

FBI onderzoekt diefstal van 1,2 miljard wachtwoorden

woensdag 20 augustus 2014, 10:32 door Redactie, 2 reacties

De FBI heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van 1,2 miljard wachtwoorden door een groep cybercriminelen, zoals onlangs door het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Hold Security werd gemeld. De gegevens zouden via zo'n 420.000 websites zijn gestolen en gekocht van andere cybercriminelen.

Sinds de bekendmaking kreeg het beveiligingsbedrijf de nodige kritiek te verduren, mede omdat het geen details met andere partijen heeft gedeeld. Alleen tegenover The Register liet het bedrijf weten dat er 2,28 miljoen Australische e-mailadressen in de gestolen databases voorkwamen. Computer Emergency Response Teams (CERTs) zouden nog altijd niet zijn ingelicht. Ook zijn er geen websites geweest die hun gebruikers hebben gewaarschuwd dat ze het slachtoffer van deze groep cybercriminelen zijn geworden.

Tegenover Reuters laat een woordvoerder van de FBI weten dat er een onderzoek is ingesteld: "De FBI onderzoekt het recent gemelde incident over de mogelijke diefstal van talloze gebruikersnamen en wachtwoorden en zal aanvullende informatie geven als de aard en omvang van het incident duidelijk worden."

Ook op de website van Hold Security is weinig nieuws te vinden. De laatste toevoeging dateert van vorige week en is een FAQ met allerlei vragen. Daarin staat onder andere dat consumenten gratis kunnen laten controleren of hun gegevens in de gestolen databases voorkomen. Daarvoor moeten ze wel hun wachtwoorden op een website invullen, waarna de wachtwoordhashes naar Hold Security worden gestuurd.

Reacties (2)
20-08-2014, 11:11 door Anoniem
Heeft de FBI medewerking van Hold Security nodig, of kunnen ze de informatie gewoon vorderen middels een gerechtelijk bevel ? ;)
20-08-2014, 11:44 door Anoniem
Door Anoniem: Heeft de FBI medewerking van Hold Security nodig, of kunnen ze de informatie gewoon vorderen middels een gerechtelijk bevel ? ;)

Het is de USA, het gaat over cybersecurity, kan waarschijnlijk worden aangemerkt als spionage of terrorisme, dus vorderen zal wel lukken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.