image

Microsoft ontwikkelt dashboard voor ouderlijk toezicht

donderdag 21 augustus 2014, 16:02 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft onlangs een hackathon georganiseerd waar meer dan 40 mensen brainstormden over de ontwikkeling van een "dashboard" waarmee ouders de activiteiten van hun kinderen op drie schermen, de pc/laptop/tablet, spelcomputer en mobiele telefoon, kunnen monitoren.

Uiteindelijk werd er ook een functionerend prototype opgeleverd. Het project, genaamd "Safer kids. Saner parents", is onderdeel van de eerste bedrijfsbrede hackthon die ooit binnen Microsoft is georganiseerd. Tijdens de hackathon konden individuen en teams aan allerlei innovatieve projecten werken. De groep die zich met het ouderlijk toezicht bezighield heeft zes weken na de brainstorm een werkend dashboard opgeleverd.

Dashboard

Via het dashboard kunnen ouders zien waar hun kinderen zijn geweest, wat ze op verschillende apparaten hebben gedaan, welke websites er zijn bezocht en apps die zijn gebruikt en met wie ze hebben gecommuniceerd. Ook kunnen ouders via Bing Maps en indexering, machine learning en big data analyses worden gewaarschuwd als hun kinderen "discussie uitlokkende" content opzoeken, zoals online pesten en anorexia, als ze ergens zijn waar ze niet zouden moeten zijn en als iemand van een andere leeftijd het kind volgt of als vriend toevoegt.

Ook kan er alarm worden geslagen als er berichten op sociale netwerken worden geplaatst die schadelijk of dubieus zijn, afhankelijk hoe gevoelig de instellingen staan ingesteld. Daarnaast biedt het dashboard tips voor veilig internetgedrag en maakt het mogelijk om beloningen voor goed digitaal gedrag uit te delen. Of en hoe het dashboard door Microsoft zal worden gebruikt is nog onbekend.

Image

Reacties (2)
22-08-2014, 00:32 door Flashback956
Nou sorry hoor maar het laatste wat ik ga doen is mijn eigen kinderen bespioneren. Je kunt ze beter leren wat de gevaren zijn en hoe ze hier vervolgens mee om moeten gaan.
22-08-2014, 11:09 door Anoniem
Door Flashback956: Nou sorry hoor maar het laatste wat ik ga doen is mijn eigen kinderen bespioneren. Je kunt ze beter leren wat de gevaren zijn en hoe ze hier vervolgens mee om moeten gaan.

Dat gaat vanaf een bepaalde leeftijd. Maar erg jonge kinderen kun je van alles leren, die moet je soms begeleiden door te corrigeren.

Overigens kun je veel bereiken door de kinderen niet op de eigen kamer maar in de huiskamer te laten computeren. Dan heb je er automatisch zicht op en dat werkt vaak al opvoedend.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.