image

Criminelen stelen gegevens 25.000 Amerikaanse ambtenaren

zaterdag 23 augustus 2014, 10:49 door Redactie, 0 reacties

Bij een inbraak op het netwerk van een bedrijf dat screenings van Amerikaans overheidspersoneel uitvoert zijn zeer vermoedelijk de gegevens van 25.000 Amerikaanse ambtenaren gestolen. De inbraak op het netwerk van US Investigations Services (USIS) werd begin augustus al door het bedrijf gemeld.

Er werd echter niet verteld of, wat voor en hoeveel gegevens er waren gestolen. Twee functionarissen die met het onderzoek naar de zaak bekend zijn laten tegenover Reuters weten dat inmiddels 25.000 ambtenaren zijn geïdentificeerd waarvan wordt aangenomen dat de gegevens bij de inbraak gecompromitteerd zijn geraakt. De anonieme functionaris sluit echter niet uit dat mogelijk meer mensen zullen worden gewaarschuwd.

Volgens een brief die de getroffen werknemers hebben ontvangen zijn Social Security nummers, onderwijsgegevens en strafblad, geboortedata alsmede informatie over partners en andere kennissen en vrienden, waaronder hun namen en adresgegevens, in handen van de aanvallers terechtgekomen.

In vergelijking met andere inbraken waar soms de gegevens van miljoenen mensen worden buitgemaakt valt het aantal getroffen personen in dit geval mee, maar experts zeggen dat de inbraak toch ernstig is, omdat de dossiers met screenings zeer gevoelige informatie bevatten. In maart zouden aanvallers ook al toegang tot databases met informatie over Amerikaans overheidspersoneel hebben gekregen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.