image

VS laat Nederlandse creditcarddief straf in Nederland uitzitten

woensdag 27 augustus 2014, 15:08 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 27-08-2014, 16:44

Een 24-jarige Nederlander die in de VS tot een gevangenisstraf van 12 jaar werd veroordeeld wegens creditcardfraude mag van de Amerikaanse autoriteiten de rest van zijn straf in Nederland uitzitten. David S. zit sinds dinsdag in een Nederlandse cel, in afwachting van zijn strafomzetting.

"De rechter kan in theorie de maximumstraf opleggen die David in Nederland zou kunnen krijgen. Dan zit hij nog tot maart volgend jaar vast. Maar dat acht ik uitgesloten, als je kijkt naar hoe dat is gegaan in eerdere, vergelijkbare zaken. En als je ziet onder welke omstandigheden David in Roemenië en de VS gedetineerd heeft gezeten", zegt advocaat Bart Stapert tegenover Vrij Nederland.

Creditcardfraude

David S. werd in maart 2012 op een Roemeens vliegveld aangehouden. Hij werd kort daarna aan de Verenigde Staten uitgeleverd, waar hij vorig jaar tot een gevangenisstraf van 12 jaar werd veroordeeld wegens de handel in gestolen creditcardnummers. De Amerikaanse rechter achtte het verstandig dat David S. zijn straf in Nederland zou uitzitten, maar de Nederlander moest hier wel een verzoek toe doen.

De Amerikaanse autoriteiten gingen uiteindelijk akkoord met het WOTS-verzoek (Wet overdracht tenuitvoerlegging strafvonnissen), waarna ook de Nederlandse autoriteiten hun akkoord gaven. Daardoor kon David S. maandag op het vliegtuig worden gezet.

Reacties (4)
27-08-2014, 16:39 door Anoniem
Laat hem maar rotten!
27-08-2014, 18:18 door Anoniem
ohhh, poeh, ik denk een weekje schoffelen en dan loopt hij weer vrij rond.
Foei David !
28-08-2014, 01:04 door Anoniem
Geweldig nieuws voor een jongen die veel ellende heeft moeten doorstaan. Geen vakantie naar USA meer, en ga wat maken van je leven nu het nog kan!
29-08-2014, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem: Geweldig nieuws voor een jongen die veel ellende heeft moeten doorstaan. Geen vakantie naar USA meer, en ga wat maken van je leven nu het nog kan!

Geweldig nieuws ? Hij heeft anderen veel ellende bezorgd, dus verdient dit. "Bezint voor gij begint", oorzaak > gevolg.
Deze jongen werd in Roemenië aangehouden en hij zat daar vast niet voor z'n welverdiende vakantie. Die 12 jaar had hij lekker uit moeten zitten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.