image

Europese Cyber Security Maand in oktober van start

dinsdag 2 september 2014, 16:29 door Redactie, 2 reacties

In oktober start weer de jaarlijkse Europese Cyber Security Maand (ECSM) en deze editie staat wederom in het teken van bewustzijn bij eindgebruikers en personeel, alsmede veiligheid van computers en privacy. Dat blijkt uit de agenda, waarvan de onderwerpen vandaag bekend zijn geworden.

De ECSM heeft als doel om bewustzijn over cybersecurity te vergroten. Omdat te bereiken zal in de eerste week van oktober het trainen van werknemers bij zowel publieke als private organisaties centraal staan. Tijdens de tweede week komt de beveiliging van computers en mobiele apparaten aan bod en zijn alle "digitale gebruikers" de doelgroep.

De derde week gaat over programmeren en is gericht op studenten. Technische experts komen in de vierde week aan de beurt, waar het onderwerp cybersecurtity-oefeningen is. De ECSM wordt afgesloten met het onderwerp ePrivacy en richt zich op iedereen. Naast de gemeenschappelijke agenda vinden er in elk land ook aparte evenementen plaats. In Nederland zal dat de Alert Online campagne van de overheid zijn. Die loopt van 27 oktober tot en met 6 november.

Reacties (2)
02-09-2014, 17:25 door Anoniem
Hoewel ik het goed vind dat aan dit onderwerp aandacht wordt geschonken, heb ik er wel een dubbel gevoel bij dat het vanuit de overheid komt. De afgelopen periode hebben we dankzij Snowden geleerd dat er ook vanuit de overheid een bepaalde dreiging uitgaat. Opstelten en Plasterk hebben met hun reacties op de onthullingen dat gevoel beslist niet minder gemaakt. Met name het onderwerp 'privacy' doet mij fronsen als de overheid hier advies over probeert te geven.
02-09-2014, 22:19 door Anoniem
bewustzijn over cybersecurity te vergroten

Lektober!

Dat was nog eens een security awareness campagne !

We want Brenno! Brenno! Brenno!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.