image

Team High Tech Crime lanceert nieuwe challenge

vrijdag 15 februari 2013, 16:08 door Redactie, 5 reacties

Het Team High Tech Crime van de politie lanceert op 5 maart een nieuwe cybercrime challenge genaamd 0x7DD. De challenge wordt gelanceerd tijdens een liveshow van Tek Tok op 5 maart. Tijdens het event zullen rechercheurs praten over het volgen van digitale sporen en ontmantelen van internationale netwerken. Ook is het mogelijk om te 'speed daten' met rechercheurs van het THTC.

Verder wordt de kersverse 'Secret Cyber Truck' gedemonstreerd en komen verschillende experts aan het woord. Daarnaast zullen tactisch rechercheur Renze en digitaal rechercheur Frank vertellen over hun rol in de spraakmakende zaak IJsvogel, met niet eerder vertoonde beelden.

Tek Tok 'Operation High Tech Crime' vindt plaats op 5 maart in het Paard van Troje in Den Haag. Entree is gratis, maar het aantal plekken is beperkt. De zaal is vanaf 19:00 uur open; het programma start om 20:00 uur en duurt tot 22:30 uur.

Reacties (5)
15-02-2013, 16:22 door Anoniem
Ik blijf me er over verbazen hoe belachwekkend laag de salarissen zijn voor de gevraagde functies. Zeker gezien de kennis en expertise die gevraagd wordt, de onregelmatige werktijden en de mindere arbeidsvoorwaarden (geen leaseauto).

If you pay peanuts, you get monkeys!
15-02-2013, 17:51 door Anoniem
Zoeken ze nog steeds mensen? Huh.

Persoonlijk hoef ik nog steeds niet voor hun baas te werken. En ook niet voor z'n sidekick. Man man man.
16-02-2013, 18:19 door Anoniem
Dus enkel HBO/WO'ers kunnen in aanmerking komen om overheids hackertje te worden.
Geloof dat je dan toch potentiële kandidaten misloopt.
16-02-2013, 21:35 door MrBil
Ik ben er bij!
18-02-2013, 21:49 door Anoniem
Grappig, die locatie! Het paard van Troje, in het Engels wordt dat Trojan Horse genoemd. Precies datgene wat ze willen bestrijden! Zullen we ook een conferentie over zakkenrollerij houden in Schuddebeurs (Schouwen-Duiveland)? Dan hebben we nog zo een leuke locatie erbij! :-)
Daar gaat het natuurlijk niet om: Goed dat er eens aandacht aan wordt besteed. Toen ik vorig jaar aangifte wilde doen van een poging tot PHISHING, kreeg ik van de politie te horen, dat er niets mee gedaan zou worden, omdat de poging niet geslaagd was! Wel vreemd dat de politie WEL straft voor te hard rijden, al is er geen ongeluk door gebeurd, en gebeurt dat niet altijd expres! Cybercrime heeft, althans hier in Almere, geen prioriteit. Daar valt gewoon te weinig geld mee binnen te halen. De daders zitten toch in het buitenland.
Pas als er geld is buitgemaakt, doet de politie er iets aan!
Ik heb dus niet zo heel veel vertrouwen dat hier een verbetering van zal komen!

Joep
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.