image

Flappy Bird kloon moest foto's van Android-telefoons stelen

maandag 8 september 2014, 13:34 door Redactie, 0 reacties

Op het forum waar de gestolen naaktfoto's van allerlei beroemdheden rondgingen is ook het plan ontdekt om met een kloon van het populaire spel Flappy Bird foto's van Android-telefoons te stelen. Iemand op het forum beweert een app te hebben ontwikkeld die stiekem in de achtergrond foto's steelt.

"Het probleem is dat het een schending van de Google Play ontwikkelaarslicentie is om stiekeme apps te publiceren en ik wil niet mijn eigen licentie riskeren", aldus de ontwikkelaar. Die biedt vervolgens aan om een tweede ontwikkelaarsaccount aan te maken en dat account voor de Flappy Bird kloon te gebruiken. Hiervoor vraagt hij wel een donatie van 20 dollar. Gestolen foto's zouden vervolgens op het forum worden geplaatst, zo blijkt uit een screenshot van het forum dat door Nik Cubrilovic werd gemaakt.

Het bericht dateert van eind juli. Of de app ook daadwerkelijk op Google Play is verschenen is onbekend. Volgens Rik Ferguson van anti-virusbedrijf Trend Micro is het plan zeker plausibel. Ferguson laat tegenover de Guardian weten dat hij niet bekend is met malware die specifiek ontwikkeld is om foto's te stelen. Wel verwacht hij dat de aandacht voor de recente fotodiefstal en deze game mogelijk de aandacht voor dit soort apps zal vergroten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.