image

ING gaat stemherkenning aan mobiel bankieren app toevoegen

woensdag 10 september 2014, 11:05 door Redactie, 10 reacties

ING gaat stemherkenning aan de mobiel bankieren app toevoegen, waardoor het straks mogelijk wordt om via de stem een betaling te autoriseren. Daarvoor wil ING gebruik gaan maken van een 'stemprofiel' van de klant, zo meldt Tweakers. Volgens de bank kan het gebruikte stemherkenningssysteem voldoende karakteristieken onderscheiden om als wachtwoordvervanging te dienen.

In het geval de fraudetectie-algoritmen twijfelen dan kan de app vragen of een klant nogmaals een zin inspreekt. De stemherkenningsfunctionaliteit kan door klanten naar eigen wens worden in- en uitgeschakeld. Het stemprofiel zou drie maanden op de servers van ING worden opgeslagen. De bank stelt dat in de praktijk nog moet blijken in welke mate ook dialecten worden herkend.

De stemherkenning zal in fases worden uitgerold. In eerste instantie wordt stembediening toegevoegd, wat later deze maand moet gebeuren. Het autoriseren van transacties via de stem staat voor de tweede fase gepland en zou later dit jaar moeten plaatsvinden. Verder werkt ING ook aan het ondersteunen van NFC-technologie in de mobiele apps. Deze functionaliteit moet naar verwachting in de eerste helft van 2015 beschikbaar worden.

Reacties (10)
10-09-2014, 11:44 door Anoniem
<sarcasme>slim!</sarcasme>

Ff een youtube/FB filmpje van iemand downloaden is genoeg om betalingen te doen. Super handig!
10-09-2014, 11:58 door Anoniem
dit is echt het toppunt van domheid. dat gaan mensen dus opnemen en stemmen nabootsen en zelf bepaalde gevraagde zinnen met andere apjes evt kunnen maken met het stem geluid en toestanden . oh wat een sufferds zijn t he. ik geloof er niets van dat zo iets veilig kan zijn.
10-09-2014, 13:13 door Anoniem
Dus elke app die toegang tot de microfoon van de gebruiker heeft kan de bankrekening leegtrekken? Goed bezig!!
10-09-2014, 13:27 door Anoniem
Door Anoniem: Dus elke app die toegang tot de microfoon van de gebruiker heeft kan de bankrekening leegtrekken? Goed bezig!!

Precies, gaat weer nergens over ... Ik denk dat ik Mijn ING-app maar eens eraf gaat halen. Vanaf nu gewoon weer via de computer doen.
10-09-2014, 16:00 door Anoniem
Laat ik toevallig net verkouden zijn als ik dit lees. Herinnert iemand die zich de aflevering van klokhuis waarin professor Alsvanouds zichzelf per stemherkenning buitensloot? Dat was ergens in de 90er jaren. Twintig jaar verder en we mogen het zelf proberen... met al het geld op onze eigen bankrekening. Hilariteit alom!
10-09-2014, 20:10 door Briolet
Door Anoniem: Laat ik toevallig net verkouden zijn als ik dit lees…

Dat vroeg ik me ook af: Hoe koop je dan een paar hoesttabletten bij de drogist?
10-09-2014, 20:43 door Anoniem
Stemherkenning werkt ook wel als je verkouden bent, of als je een andere stem opzet. Je stem heeft tientallen unieke kenmerken.
Opgenomen stemmen moet je er met de juiste technologie ook uit kunnen pikken. Verder kun je niet zomaar iets van youtube opnemen en afspelen, omdat er echt een vaste passphrase moet worden uitgesproken.
11-09-2014, 07:40 door Lex Borger
Opvallend en zelfs grappig dat lezers van een security-gefocuste website conclusies trekken zonder de nodige informatie en terugvallen in oude karakterisaties die nergens op gebaseerd zijn.
11-09-2014, 10:31 door Briolet - Bijgewerkt: 11-09-2014, 10:32
Door Anoniem: Stemherkenning werkt ook wel als je verkouden bent, of als je een andere stem opzet.

Vanochtend stond een stuk hierover in de krant van een journalist die al met de ING app 'gespeeld' had. De stemherkenning bleek toch heel matig. Diverse keren pakte de ING app het verkeerde bedrag dat betaald moest worden of een geheel andere persoon uit het adresboek waar het geld naar toe moest. Het lijkt me dat dit toch foutloos moet gaan voordat je zo'n app lanceert.

En uit security oogpunt vraag ik me af hoe hij het verschil bepaalt tussen een opname en de echte stem. Bij een pincode blokkeert het account normaal na 3 pogingen. Ook onder bedreiging kun je nog bewust 3x een foute code invoeren. Hoeveel pogingen mag je doen met een stem en kun je hem ook onder bedreiging door derden geblokkeerd krijgen?
11-09-2014, 13:18 door Anoniem
http://www.worldcrunch.com/tech-science/exclusive-the-french-hacker-who-cracked-siri-apple-s-new-voice-recognition-app/c4s4108/#.VBGChBZQTKd

Interview met hacker die de specificaties van Apples stemherkenning in het internet plaatste. Die van ING is op die van Apple gebaseerd, maar heet Inge
Hoe veilig is dat nu ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.