image

Mobiel internetgebruik groeit met 67% in jaar tijd

donderdag 18 september 2014, 12:13 door Redactie, 3 reacties

Mobiel internetgebruik is de afgelopen 12 maanden met 67% gestegen, zo laat meetbureau StatCounter aan de hand van eigen onderzoek weten. Hoewel de desktop met 64,6% nog steeds het populairste middel is om toegang tot het web te krijgen, groeide mobiel het afgelopen jaar van 17,1% naar 28,5%.

Het aandeel van tablets in het internetgebruik groeide in dezelfde periode van 4,8% naar 6,8%. "Mobiel internetgebruik is de desktop al in verschillende landen gepasseerd, waaronder India, Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië", zegt StatCounter-CEO Aodhan Cullen. "Alles wijst erop dat deze trend zich zal voortzetten, wat voor nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor bedrijven over de hele wereld zal zorgen." Drie jaar geleden was de desktop nog in elk land het meest gebruikte toegangsmiddel, maar inmiddels is in met name Afrika het mobiel internetgebruik groter geworden.

Image

Reacties (3)
18-09-2014, 12:53 door Anoniem
Dus heren web developers: snel alles omzetten naar een priegelig smartphone scherm formaat, want denk niet dat ze in de opkomende landen allemaal al met een iphone 6 aan de haal gaan.
18-09-2014, 15:01 door Vandy
Zou deze door Statcounter gesignaleerde ontwikkeling niet zijn ontstaan omdat Statcounter door Ghostery en Noscript wordt tegengehouden, en er dus relatief meer mobiel verkeer wordt geregistreerd en minder van desktops?
18-09-2014, 19:15 door Anoniem
Door Vandy: Zou deze door Statcounter gesignaleerde ontwikkeling niet zijn ontstaan omdat Statcounter door Ghostery en Noscript wordt tegengehouden, en er dus relatief meer mobiel verkeer wordt geregistreerd en minder van desktops?
Interessant punt. Zou best eens waar kunnen zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.