image

Kabinet wil dat Nederland leidend blijft op dossier cybersecurity

donderdag 18 september 2014, 15:21 door Redactie, 6 reacties
Laatst bijgewerkt: 18-09-2014, 16:02

Het Kabinet wil dat Nederland volgend jaar in Europees verband leidend blijft op het dossier cybersecurity, zo staat in de Rijksbegroting 2015 van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Volgens het ministerie wordt er op het terrein van cybersecurity hard gewerkt om de maatschappij weerbaarder te maken.

Iets waarbij overheid, burger en bedrijfsleven een rol spelen, aldus de begroting. Daarin staat verder dat alle betrokkenen de komende tijd een stap extra zullen moeten zetten. "Kwaadwillenden kunnen er zeker van zijn dat overheid en bedrijfsleven hen in de fysieke- en cyberwereld de voet dwars zullen zetten."

Het ministerie spreekt verder de specifieke ambitie uit om op het dossier cybersecurity leidend te blijven. "Daarbij streven we naar de realisatie van de Europese cyberstrategie en het implementeren van de Europese netwerk- en informatiebeveiligingsrichtlijn." Nederland zal tevens volgend jaar de vierde internationale Global Conference on Cyberspace (GCCS) organiseren.

Reacties (6)
18-09-2014, 15:28 door Anoniem
Het kabinet mag willen wat ze wil maar ze is hooguit leider grote woorden en er geen geld voor willen uitgeven.

Wat dachten we ervan eerst de economie een beetje op orde te krijgen, bijvoorbeeld door er niet zo krampachtig zoveel geld uit te blijven zuigen?
18-09-2014, 15:43 door Preddie
Hoezo leider blijft ? Hebben ze de afgelopen jaren onder een steen geleefd ofzo ?
18-09-2014, 16:50 door Anoniem
Zijn ze dan al leider?
Waar uit is dat dan gebleken?
19-09-2014, 13:48 door spatieman
link lullen ,rechts eigen zakken vullen.
20-09-2014, 18:23 door Anoniem
Wat dachten jullie ervan eens iets minder een grote mond te hebben, en die onwetende overheid te helpen iets te bereiken? Jullie weten het allemaal beter, en dat meen ik. Maar er geen zin in hebben handen uit de mouwen te steken en er iets aan te doen helpt niet.
22-09-2014, 13:05 door Anoniem
Door Anoniem: Wat dachten jullie ervan eens iets minder een grote mond te hebben, en die onwetende overheid te helpen iets te bereiken? Jullie weten het allemaal beter, en dat meen ik. Maar er geen zin in hebben handen uit de mouwen te steken en er iets aan te doen helpt niet.

Prima. Stuur je mij de uitnodiging voor de zetting "Eenmalig: Kabinet luistert naar experts?"
Thanks!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.